Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
OUR EARTH IS OUR COMMON HOME.doc
Скачиваний:
23
Добавлен:
04.12.2018
Размер:
343.55 Кб
Скачать

11. Translate the following sentences into English using the corresponding Tenses:

1. Він був щасливий: він написав чудовий твір.2.Я шукаю тебе весь вечір. 3. Я раптом згадав, що нічого не їв з ранку. 4. На щастя, дощ уже перестав, коли ми вийшли. 5. Скільки років ви працюєте в цій школі? 6. Об одинадцятій годині ми вже працювали протягом трьох годин. 8. Я вже тричі говорив тобі, що треба переписати вправу. 9. Я вже цілу годину читав після обіду, коли прийшов тато. 10. Я не прийду. Я писатиму твір увесь вечір. 11. Де ти був з минулої п’ятниці? 12. Я вже два тижні живу у друзів. 13. Я вже два тижні жив у друзів, коли одержав листа. 14. Скільки днів ви вже читаєте цю книжку? 15. Лише коли вона була у поїзді, вона згадала, що залишила книжку вдома. 16. Вони живуть у цьому будинку вже п’ять років. 17. Моя сестра була хвора вже кілька днів, коли я дізнався про це. 18. Ти знав, що він не написав твір? 19. Ми не одержуємо від неї листів уже кілька місяців. 20. Скільки років ви вже працюєте на цьому заводі? 21. Він уже пішов, коли Олена ввімкнула радіо. 22. Я працюю над цією проблемою вже три місяці. 23. Ви повинні відпочити. Ви занадто багато працювали сьогодні.

Lesson 83

9.Open the brackets using the corresponding tense of the verb:

1. I knew they ( to wait ) for me at the metro station and I decided to hurry. 2. I didn’t know that you already ( to wind ) up the clock. 3. I was afraid that the little girl ( not to be ) able to unlock the front door and ( to go ) upstairs to help her .4. He says that he ( to know) the laws of the country. 5. Sarie understood why Lanny ( not to come) the previous evening. 6. She asked me whether I ( to remember ) the legend about a faithful lion. 7. He understood that the soldiers ( to arrest) him. 8. He could not understand why people ( not to want ) to take water from that well. 9. I suppose they ( to send0 a dog after the bulglar immediately. 10. He said he ( to leave) tommorow morning. 11. She says she already (to find) the book. 12. He stopped and listened: the clock ( to strike0 five. 13. She said she (can) not tell me the right time, her watch ( to be ) wrong. 14. I asked my neibour if he ever ( to travel) by air before. 15. The policeman asked Gerge where he ( to run) so early. 16. The delegates were told that the guide just ( to go ) out and ( to be ) back in ten minutes.

10. Translate into English using the rules of the sequence of tenses:

1. Я боявся, що заблукаю у лісі. 2. Вона знала, що ми ніколи не бачили її картини. 3. вчений був упевнений, що знайде розв’язання проблеми.4. Я знав, що ти приїхав у Київ, і сподівався, що ти відвідаєш мене. 5. Ми не думали, що він так розсердиться. 6. Ми вчора довідалися , що вона хвора. 7. Він думав що вона не прийде в технікум.8. Я знав, що моя сестра вивчає французьку, і думав, що вона поїде в Париж. 9. Мені сказали, що ти мені телефонував. 10. Я думав, що ти в Москві.11. Я не знав, що ти вже повернувся в Київ. 12ю Ми сподівалися, що поїдемо в Лондон. 13. Вчитель сказав, що наші друзі надіслали лист із Лондона.14. Вона сказала, що її подруга запросила її в театр.15. Ми боялися, що не купимо квиток у театр. 16. Ми побачили, що діти граються у піску. 17. Вона сказала, що більше не буде купатися, тому що вода холодна. 18 Моя двоюрідна сестра сказала, що любить оперу і буде рада піти з нами в театр, хоча вже двічі слухала „ Травіату.( La Traviata)”.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]