Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Шпори-ф.о..doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
18.11.2018
Размер:
838.14 Кб
Скачать

82. Оцінка і порядок оформлення надходження приплоду.

При одержані приплоду телят, поросят, ягнят, лошат, нових сімей бджіл, добового молодняка птиці, телят, необхідно дотримуватися встановленого порядку документального оформлення та оцінки, а також визначення матеріально-відповідальних осіб за подальше зберігання поголів’я.

Для оприбуткування приплоду тварин, телят, поросят, ягнят, лошат застосовують акт на оприбуткування приплоду тварин (ПБА сг 3) акт складається у 2ох примірниках у день одержання приплоду за кожним видом тварин. в акті вказують прізвище ІП працівника за яким закріплено тварин, кличка та номер матки, кіль-сть голів і маса одержання приплоду, присвоєні інвентарні номери, грошова оцінка. В акті окремо фіксують дані про мертвонароджений приплід.

Для оприбуткування щенят, звірів і кролят застосовують нагромаджувальний акт на оприбуткування приплоду звірів (форма ПБА сг 7). Записи в акт здійснюють в міру одержання приплоду і закінчуються після закінчення щеніння або окрол, але не пізніше останнього дня місяця. Акт складається окремо для кожного виду і породи звірів або кролів. Дані актів використовують для записів у книги обліку руху худоби та птиці на фермі.

Для відображення в обліку операцій процесу інкубації птиці застосовують звіт про процеси інкубації (форма ПБА сг 4).

На кожну партію виведеного молодняку птиці складають акт на вихід і сортування добового молодняку птиці (ПБА сг 5). Виведені курчата передають у цех вирощування за накладною.

Відповідно до ПСБО 30 вважається додатковими біологічними активами які необхідно вирощувати (біологічне перетворення).

Приплід ВРХ, свиней, овець та коней оцінюється за справедливою вартістю однієї голови виходячи із живої маси зменш на очікувані витрати на місці продажу.

Добовий молодняк птиці оцінюється за справедливою вартістю 1ї голови, зменш на очікувані витрати на місці продажу

Щенят та звірів і кролят оцінюють за справедливою вартістю 1ї голови зменш на очікувані витрати на місці продажу у 2а етапи: 50% при одержані приплоду; 50% на момент відлучення від матки.

83.Оцінка і порядок оформлення надходження пба.

ПБА твар-ва оприбутковуються ЗВ яка складається з попередніх витрат на їх прибуток: ціна придбання; сума ввізного мита; пов’язані з придбанням; витрати на транспортування.

Надходження, придбання тварин оприбутковують товарно-транспортними накладними на перевезення тварин (форма ТМсг 5) до яких додаються ветеринарні свідоцтва, а на племінних тварин - племінні свідоцтва.

Придбані тварини у населення оформляють оприбутков актами до яких додаються ветеринарні свідоцтва.

Безоплатно одержані тварини оприбутковуються за справедливою вартістю на підставі ТТН з урахуванням витрат пов’язаних з транспортуванням та доставкою на під-во.

Справедлива вартість тварин, що одержані, як внесок до статутного капіталу визначається засновником під-ва з урахуванням витрат на підпр.

Первісна вартість тварин отриманих в облік на ПБА є справедлива вартість переданого біологічного активу.

Первісною вартістю тварин придбаних в обмін на неподібні активи є справедлива вартість переданих біолог активів збільшена на суму коштів, що належать до сплати за операції або зменшення на суму коштів.

Лишки тварин виявлені при інвентаризації оприбутковують за справедливою вартістю на підставі документів інвентаризації.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]