Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Робоча навчальна програма по ЗІДП на 2010-2011....doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
10.11.2018
Размер:
605.7 Кб
Скачать

Шкала відповідності

Оцінка за шкалою

Університету

Оцінка за національною шкалою

Оцінка за шкалою ECTS

90 – 100

Відмінно

5

відмінно

А

85 – 89

Добре

4

дуже добре

В

75 – 84

добре

С

65 – 74

задовільно

3

задовільно

D

60 – 64

достатньо

Е

35 – 59

незадовільно

2

незадовільно з

можливістю

повторного складання

FX

1 – 34

незадовільно

2

незадовільно з

обов’язковим повторним

вивченням дисципліни

F


Якщо студент отримав підсумкову оцінку з дисципліни від 35 до 59 балів йому виставляється за національною шкалою оцінка „незадовільно”, за шкалою ECTS - FX (незадовільно з можливістю повторного складання) і у студента виникає академічна заборгованість. Таким студентам, а також студентам, недопущеним до іспиту, або таким, що не з’явилися на екзамен, дозволяється у місячний термін після завершення сесії ліквідувати академічну заборгованість за заявою, поданою заступнику директора Інституту з навчальної роботи, відповідно до графіку ліквідації академічної заборгованості. Якщо студент отримав більше двох незадовільних оцінок з дисципліни, він підлягає відрахуванню з університету за академічну неуспішність.

Студенти, які отримали підсумкову оцінку з дисципліни від 1 до 34 балів (незадовільно з обов’язковим повторним вивченням дисципліни) зобов’язані написати заяву на повторне вивчення дисципліни на умовах діючих Положень.

Якщо впродовж семестру студент не з’являвся на заняття (незалежно від причин), або не має модульних оцінок, у відповідних графах екзаменаційної відомості виставляються нулі „0”, а у графі екзамену – відмітка про не допуск. У цьому випадку підсумкова оцінка з дисципліни також дорівнює нулю, а оцінка за шкалою ECTS (незадовільно з обов’язковим повторним вивченням дисципліни).

Зведені результати поточного та модульного контролю знань кожного модуля заносяться у відомість проміжного контролю

Робоча навчальна програма дисципліни

Навчальна дисципліна “Загальна історія держави і права” є обов’язковою фундаментальною дисципліною, котру вивчають у всіх вищих юридичних навчальних закладах та на всіх юридичних факультетах. В інституті міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка вона викладається на І курсі 1-го семестру в обсязі 108 годин, з них лекцій – 20 год., практичних занять – 14 год., самостійна робота – 74 год. та форма підсумкового контролю – іспит.

Навчальний курс “Загальної історії держави і права” передбачає вивчення процесів виникнення й розвитку держави та права різних народів світу від найдавніших часів і до наших днів. Вивчення цієї дисципліни має важливе наукове, світоглядне, політичне, виховне, прогностичне та практичне значення. Воно сприяє політичному самопізнанню, усвідомленню місця і ролі незалежної України в сучасному світі.

При вивченні цієї дисципліни студентам доводиться мати справу з величезним обсягом інформації, що стосується державно-правового розвитку багатьох зарубіжних країн і охоплює проміжок часу в декілька тисячоліть. З огляду на сказане вище та беручи до уваги перевантаженість наявних підручників і навчальних посібників з цього курсу надмірною, нерідко несуттєвою інформацією, автор програми поставив перед собою мету – коротко і доступно, в конспективній формі викласти в лекціях загальні та специфічні риси виникнення, розвитку й функціонування різних історичних типів і форм держави та права, що існували протягом усієї історії розвитку людства.

Семінарські заняття проводяться з ключових тем дисципліни. Їх проведенню передує ретельна робота студентів по вивченню під час самостійної роботи рекомендованих джерел – як основної так і додаткової літератури, сумлінному письмовому виконанню завдань згідно з методичними рекомендаціями та настановами викладачів.