Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Робоча навчальна програма по ЗІДП на 2010-2011....doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
10.11.2018
Размер:
605.7 Кб
Скачать

Контрольний тест до модуля 4

Форма проведення: письмово.

Статус: обов`язковий.

Час проведення: 45 хв.

1. Політика військового комунізму полягала у наступному:

а) розвитку приватного підприємництва; б) націоналізації підприємств; в) введенні принципу продрозкладки; г) встановленні вільних цін.

2. Назвіть причини приходу до влади у Німеччині націонал-соціалістів:

а) соціально-економічна криза; б) загроза іноземної інтервенції; в) необхідність співпраці з СРСР; г) посилення реваншистських настроїв у суспільстві; ґ) необхідність аншлюсу Австрії.

3. Що включає у себе „новий курс” Ф. Рузвельта:

а) державне регулювання умов праці; б) посилення центр обіжних тенденцій у державі; в) створення системи соціального страхування; г) формування антимонопольного законодавства;

ґ) посилення боротьби з лівим рухом.

4. Протягом ХХ ст. у праві Англії відбуваються такі процеси:

а) посилюється роль звичаїв; б) закріплюється домінуюче положення прецедентного права; в) посилюється нормотворча діяльність держави.

5. Складіть таблицю органів державної влади за Конституцією Франції 1946 р. Визначте форму державного правління за даною Конституцією.

Методичні вказівки та завдання для самостійної роботи

Вступні зауваження. Самостійне опрацювання програмного матеріалу (як обов’язкова форма навчання у вищому навчальному закладі 4 рівня акредитації) завершує цілісне вивчення теоретичного змісту програми навчальної дисципліни. Значну кількість матеріалу студенти опрацьовують без викладача з наступним контролем. Незважаючи на те, що матеріал вивчався самостійно, в екзаменаційні (залікові, модульні) питання він вноситься обов’язково. Для виконання самостійної роботи, насамперед, опановується основний матеріал за рекомендованими підручниками або навчальними посібниками. Відповіді на поставлені питання передбачають мінімальне аналітичне осмислення цього матеріалу та звернення до рекомендованіх довідкових та нормативних матеріалів. Крім вказаних, студент може використовувати будь-які інші джерела по темі, інтернет-ресурси включно (в такому випадку в кінці роботи слід зробити відповідне посилання на інтернет-адресу). При підготовці роботи бажано дотримуватися рекомендованного обсягу; в окремих випадках дозволяється його несуттєве перевищення.

Робота пишеться на стандартному аркуші паперу формату А-4 від руки або набирається на компютері з вкакзівкою імя та прізвища студента, групи, курсу, назви питання, використаних джерел (в кінці тексту), причому подається повна інформація про джерело (автор, назва твору, місце і час видання, видавець; якщо йдеться про нормативно-правовий акт – вказується його найменування, орган, що його прийняв, дата прийняття та номер). Робота вчасно здається викладачеві, який проводить практичні заняття, для перевірки; на наступному занятті викладач повідомляє про її оцінку.

Принципово вожливо, щоб ці роботи виконувалися студентами абсолютно самостійно; виявлені викладачем подібні (переписані студентами один в одного, або списані) тексти не вважаються дійсними.

Перелік питань для модульного контролю

Вступні зауваження. Із переліку даних питань викладач складає, формує завдання для модульного контролю. Також ці питання можуть слугувати темами рефератів, індивідуальних завдань (в тому числі і для самоконтролю).