Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
робоча програма комерц-управл практики.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
16.11.2018
Размер:
85.5 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

ЛУГАНСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

ІМЕНІ ТАРАСА ШЕВЧЕНКА

Інститут торгівлі, обслуговуючих технологій та туризму

Кафедра торгівлі

ЗАТВЕРДЖЕНО

На засіданні кафедри

27 серпня 2008р.,

протокол № 3

Робоча програма

і методичні вказівки

до проходження комерційно-управлінської практики для студентів

ІV курсу спеціальності 6.050300 “Товарознавство та комерційна діяльність”

Луганськ 2008

/Програму і методичні рекомендації розробили викладачі кафедри торгівлі к.т.н., доц. Бідаш В.І., ст. викладач Сєногонова Л.І. /

Програма і методичні рекомендації розглянуто і схвалено на засіданні кафедри маркетингу, товарознавства та комерційної діяльності

(протокол № 3 від 27 серпня 2008 р.)

Зав. кафедри торгівлі

Загальні положення

Комерційно - управлінської практики регламентується Положенням про проведення практик студентів вищих навчальних закладів України, затвердженим наказом Міністерства Освіти України від 8 квітня 1993р. № 93 Наступна комерційно-управлінська робоча програма є основним навчальним документом, який регламентує діяльність студентів та викладачів-керівників під час проведення практики студентів IV курсу спеціальності 6.050300 “Товарознавство та комерційна діяльність”

Тривалість практики передбачається навчальним планом.

Базами практики обираються підприємства торгівлі різних форм власності, що здійснюють комерційну та торгівельну діяльність та мають передову технологію виробничо-управлінської діяльності.

Бази практики закріпляються за студентами (можливо за вибором ) наказом навчального закладу.

  1. Предмет та мета практики

Комерційно-управлінська практика для студентів спеціальності 6.050300 "Товарознавство та комерційна діяльність" є складовою частиною освітнього процесу і спрямована на оволодіння студентами системою професійних вмінь та навичок, а також первинним досвідом професійної діяльності бакалавра та напрямом підготовки "Торгівля", з урахуванням професійного спрямування.

Об'єктом практики є конкретне торгівельне підприємство як система і як об'єкт комерційно-управлінської діяльності.

Метою практики є придбання студентами практичних навичок з комерційно-управлінською діяльністю підприємств різних форм власності. Перевірка здібностей до самостійної роботи майбутнього фахівця. Підготовка до державної атестації (виконання випускної роботи та підсумкової роботи за фахом).

Предметом практики виступає процес організації та здійснення комерційно-управлінської діяльності та її вплив на господарсько-фінансову та інші види діяльності конкретного підприємства.

Результатом практики має стати оволодіння студентами системою професійних вмінь та навичок, а також поглиблення досвіду самостійної професійної діяльності бакалавра в межах обраного професійного спрямування.

2. Задачі практики:

- вивчення структур підприємств торгівлі , їх підрозділів, функцій і посадових обов'язків працівників;

- ознайомлення безпосередньо на підприємствах торгівлі з системою вивчення попиту та кон'юнктури ринку, механізмом комерційних зв'язків чи закупівлі та продажу товарів, посередницькими та біржовими операціями, товаропросуванням та товаропостачанням, рекламною та інформацією, організацією плануванням та аналізом торгівельної та комерційної діяльності;

- придбання навичок організації технологічних процесів торгівлі, планування та аналізу комерційної діяльності;

збір цифрових та практичних матеріалів для виконання випускної роботи.