Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
задачі на іспит доопрц.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
14.09.2016
Размер:
293.38 Кб
Скачать

Задача 120

Громадянка Р. залишила заповіт, яким ½ частину своєї квартири заповіла дочці М. До нотаріальної контори з питань прийняття спадщини та видачі свідоцтв звернулися дочка М та два сини один з яких має право на обов’язкову частку у спадщині:

Дочка М. на ½ частину квартири за заповітом та за законом на не заповідану частину квартири.

Син П. за законом на не заповідану частину квартири.

Син Г. за законом на не заповідану частину квартири та на обов’язкову частку у спадщині.

Які свідоцтва про право на спадщину будуть видані та в яких частках?

Задача 121

06 березня 2008 року померла громадянка С. 20 вересня 2008 року заявою про прийняття спадщини та видачу свідоцтва про право на спадщину звернулася невістка, громадянка Б., чоловік якої, син спадкодавця, помер 30 серпня 2008 року.

Чи може за вищевказаних обставин бути видане свідоцтво про право на спадщину гр. Б.?

Задача 122

15 лютого 2008 року помер громадянин К. Із заявою про прийняття спадщини звернулися батьки померлого М. та Ф.. Дружина померлого С. відмовилася від прийняття спадщини на користь двох малолітніх дітей померлого.

Які свідоцтва про право на спадщину будуть видані та в яких частках?

Задача 123

Громадянин Р. помер 4 липня 2008 року. В 2005 році від його імені було складено заповіт на все майно на користь дочки, а у 2007 році він склав заповідальне розпорядження на грошові внески у банківській установі на користь сина.

Які свідоцтва про право на спадщину будуть видані?

Задача 124

1 квітня 2008 року померла громадянка Н. 10 травня 2008 року до нотаріальної контори поштою надійшла заява від громадянина П. про прийняття спадщини та видачу свідоцтва про право на спадщину у простій письмовій формі (справжність підпису на якій не посвідчено нотаріально). 15 листопада 2008 року до нотаріальної контори звернувся громадянин Ч. представник громадянина П. по довіреності з вимогою видати свідоцтво про право на спадщину на ім’я П.

Як повинен діяти нотаріус?

Задача 125

08 лютого 2008 року помер гр. Г., після смерті якого спадкового майна не залишилося. 09 лютого 2008 року померла громадянка Д., мати гр. Г. Спадкове майно складається з житлового будинку, який належав громадянці Д. До нотаріальної контори з заявами про прийняття спадщини звернулися онуки покійної Д., діти гр. Г, та гр. І, рідна сестра померлої гр. Д.

Хто отримає свідоцтво про право на спадщину і в яких частках?

Задача 126

Громадянин Ш. помер 12 січня 1999 року після його смерті залишилось спадкове майно, яке складається з житлового будинку. До нотаріальної контори із заявою про прийняття спадщини і видачу свідоцтва про право на спадщину звернулися сини покійного В. та О., при цьому гр. В. разом із заявою подав документ, який підтверджує право власності Ш. на вклад в Ощадбанку, а О. разом із заявою подав свідоцтво про право власності Ш. на майновий пай. Згідно довідки органів місцевого самоврядування в період з 1998 року по 2000 рік за місцем останнього проживання померлого проживала дочка покійного С., яка до нотаріальної контори не зверталася.

Які дії нотаріуса? Хто отримає свідоцтво про право на спадщину і в яких частках?