Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Materiali_dlya_laboratornikh.doc
Скачиваний:
16
Добавлен:
07.03.2016
Размер:
712.7 Кб
Скачать

«Розорена цілина»

Так уже можна сказати про сільський туризм. «Розорана» саме завдяки таким, як Павло Максименко. Їх в Україні, завзятих власників зелених садиб, вже сотні. І виконують вони важливу соціальну функцію, а не тільки, так би мовити, заробляють собі на хліб із маслом. Бо сільський туризм – це нові робочі місця, це надходження в місцевий бюджет, це, власне, імідж країни, бо до цього явища вже торкнулося чимало зацікавлених іноземців і залишилися цілком задоволеними сучасним сервісом в колориті нашої чудової природи та глибокої історії. Ми і далі будемо відстежувати розвиток цього цікавого і самобутнього сегменту туристичної індустрії (Сільські новини. – 02 липня. – 2012).

Лабораторне заняття №15

Контрольна робота

ЗРАЗКИ ВАРІАНТІВ КОНТРОЛЬНИХ РОБІТ

ВАРІАНТ №1

  1. Висвітлити питання «Текст як основний об’єкт редакторського аналізу».

  2. З’ясувати особливості праці редактора з наведеним газетним текстом та вид (види) правки, що варто використати. Визначити вид тексту за способом викладу матеріалу. Проаналізувати композицію тексту. Виявити відхилення від орфографічних і пунктуаційних норм. Усунути наявні (логічні, фактичні, мовленнєві і т. ін.) помилки. Запропонувати способи вдосконалення тексту.

СИМВОЛІЧНИЙ ТУРНІР

До Дня захисту дітей – пам’ять про справжнього захисника воїна-афганця О. Шешмінцев. Турнір, який об’єднує надію та мужність, давно став для міста традиційним. Його проводять на ж/м Перемога, де жив Олександр Шешмінцев. І теж традиційно його ініціатором і головним організатором є голова федерації футболу Жовтневого району Костянтин Афанасьєв: «Турнір для п’яти вікових категорій ми провели вже дванадцятий раз. Меморіал пам’яті справжнього захисника Батьківщини і її майбутнього – дітей вважаю справою честі. На нинішньому турнірі були присутні мама Саші Шешмінцева, його дружина й онук. Галину Іванівну й Вікторію оргкомітет змагань привітав квітами, а наймолодший нащадок родоводу Шешмінцевих отримав футбольний м’яч».

Галина Іванівна щиро подякувала організаторам й учасникам турніру за пам’ять про сина. Загалом у змаганнях взяли участь 47 команд. За головні призи точилася вперта боротьба, адже футбол то справжній чоловічий вид спорту. Уважно спостерігав за перебігом змагань депутат міськради Леонід Скляр. Костянтин Афанасьєв: «Провести дійсно масовий турнір з пристойними призами і з відповідною організацією не так і дешево. Але Леонід Григорович знаходить кошти на гідну справу. Завдяки йому профінансовано вже кілька подібних турнірів. А від себе додам, мені приємно працювати з такими людьми, як Леонід Скляр».

По закінченню змагань помічниця депутата-мецената Людмила Зотова та інші почесні гості нагородили переможців і призерів. Усі вони отримали кубки, медалі, дипломи й м’ячі. Окрім того, кращі гравці завершили змагання з індивідуальними призами. Особливо багато оплесків зірвали ветерани (40 років і старші). Перемогу тут святкувала команда «Адмірал». Другими фінішували гравці команди «Дніпро-Перемога-99», а третьою – команда «Молодість». Серед хлопчиків віком до 10 років кращим став «Дніпро». У категорії 10–13 років команда «Мирний», а серед футболістів 13–15 років – «Перемога, 8». Перше місце серед юнаків (15 років й старші) підкорилося команді «Співдружність». Наступний турнір масового футболу, присвячений Дню незалежності, відбудеться 25 серпня на спортмайданчику за адресою: пр. Героїв, 23 о 10 годині (Наше місто. – 31 травня. – 2012).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]