Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
2 курс ФК, ЕП, УП Денне / ІІ курс Німецька мова / Німецька мова Збірка завдань Ден. ІІ курс. 2013.doc
Скачиваний:
47
Добавлен:
04.03.2016
Размер:
1.81 Mб
Скачать

Граматичне нагадування Вживання Partizip I

==конструкція «zu + Partizip I «виражає можливість, якщо біля неї є заперечення або прислівники, які означають ступінь можливості виконання дії, (kaum, leicht,schwer) та необхідностість, якщо вони відсутні. Цю конструкцію можна утворювати лише від дієслів, які вживаються в Passiv :

die nicht zu lösende Aufgabe завдання, яке неможливо вирішити

der zu übersetzende Text текст, який слід перекласти

Partizip I у функції означення стоіть перед означуваним іменником і узгоджується з ним у роді, числі й відмінку.

Z.B. das lesende Kind дитина, яка читає

Виконайте вправи:

1.Напишить дієслово у формі Partizip I

a) Das wiederholt.... Thema war nicht leicht.

b)Kennst du dieses singend...Mädchen.

c) Sehen Sie dort ein spielend ... Kind ?

d) Er erklärt diese schwerend...... Aufgabe.

e) Er nimmt diese beruhigend..... Pille ein.

2. Складить речення у формі Partizip I.

a) Ein Gerät, das man nicht mehr reparieren kann, ist………..

b) Eine Krankheit, die man nicht heilen kann , ist……………

c) Ein Auftrag, der sofort erledigt werden muß, is……………

d) Die Besserung der wirtschaftlichen Lage , die man erwarten kann, ist

e) Die negative politische Entwicklung , die man befürchten muß, ist

f) Seine Bemühungen, die man anerkennen muß, sind.

Домашнє завдання 23

Відпрацюй читання тексту до якісних показників публічного мовлення, навчися писати нові слова, складаючи їх список у зошитах, перекладай текст на манер професійного перекладача, тобто красивою рідною мовою на слух із читання викладача; приготуй питання до викладача про те, що не зрозумів.

Домашнє завдання 24

Виконай вправу 1 у підручнику[Л1] на cтор. 194. Дуже корисне для тебе самостійне монологічне висловлювання за темою. Підбадьорюй себе до спроб і не бійся говорити, бо можеш спиратися на допомогу викладача, бовона з тобою однієї думки із цієї теми.

Змістовий модуль 61-62

Економічно цікаві німецькомовні райони та виробництва. Початкове опрацювання тексту. Аудіювання, читання, переклад у обговоренні та письмо.

Економічно цікаві німецькомовні райони та виробництва. Вerlin, Baden-Württemberg, Nordrhein-Westfalen .Поглиблене опрацювання тексту. Граматика: Partizip II (можливості для ділового спілкування).

Шановний студенте!

Це заняття тобі допоможе:

  • зрозуміти, чомуважливо вміти висловлюватися німецькою мовоюна тему«Економічно цікаві німецькомовні райони та виробництва. Berlin, Baden- Württemberg, Nordrhein- Westfalen», як це допоможе твоїй країні і може змінити обставини у твоєму житті.

  • самостійно працювати за текстом на тему«Економічно цікаві німецькомовні райони та виробництва. Berlin, Baden- Württemberg, Nordrhein- Westfalen».

  • відпрацьовувати вимову наближену до якісних характеристик мовлення освіченої німецькомовної людиниза текстом на тему«Економічно цікаві німецькомовні райони та виробництва. Berlin, Baden- Württemberg, Nordrhein- Westfalen ».

  • навчатися мови і бути задоволеним від процесу і результату.

  • шукати повний смисл сліву тексті на тему«Економічно цікаві німецькомовні райони та виробництва. Berlin, Baden- Württemberg, Nordrhein- Westfalen ».

  • пов’язати власні думки із знанням PartizipII

  • цінуватимовлення викладача, який стає взірцем іншомовного спілкування.

  • наближатися до провідної риси в навчанні в німецькомовній реальності, що пов’язана із нетерпимістю до нечесної поведінки в освіті, як-то: списувань, підказок тощо.

  • подолати ніяковість і навчитися не боятися говорити іноземною мовою на тему«Економічно цікаві німецькомовні райони та виробництва. Berlin, Baden- Württemberg, Nordrhein- Westfalen »перед людьми.

  • збирати зернята знань про німецьку культуруу тексті на тему«Економічно цікаві німецькомовні райони та виробництва. Berlin, Baden- Württemberg, Nordrhein- Westfalen».

  • працювати із текстом на тему«Економічно цікаві німецькомовні райони та виробництва. Berlin, Baden- Württemberg, Nordrhein- Westfalen »на манер первинного опанування.

  • практикуватися затекстом на тему«Економічно цікаві німецькомовні райони та виробництва. Berlin, Baden- Württemberg, Nordrhein- Westfalen» на манер поглибленого опрацювання.

  • зрозуміти,чому необхідно обов’язково навчитися писати текст «Економічно цікаві німецькомовні райони та виробництва. »;готуватися до словникового диктанту, текстового диктанту та починати вільно висловлюватися на тему«Економічно цікаві німецькомовні райони та виробництвa »у своїх 5-7 реченнях.

  • усвідомити, що важливо читати текст на тему«Економічно цікаві німецькомовні райони та виробництва. Berlin, Baden- Württemberg, Nordrhein- Westfalen »вголос, ще краще разом із викладачем.

  • не спішитизаучувати текст на тему«Економічно цікаві німецькомовні райони та виробництва. Berlin, Baden- Württemberg, Nordrhein- Westfalen», якщо ти невірно промовляєш слова.

  • розпізнавати граматичні формиPartizipII в тексті і шукати повний смисл цих граматичних виразів.

Змістовий модуль 59-62.