Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
2 курс ФК, ЕП, УП Денне / ІІ курс Німецька мова / Німецька мова Збірка завдань Ден. ІІ курс. 2013.doc
Скачиваний:
47
Добавлен:
04.03.2016
Размер:
1.81 Mб
Скачать

Граматичне нагадування Вживання Partizip I

Partizip I виражає тривалу незавершену дію або стан і виступає в реченні в таких

функціях :

=== у ролі обставини способу дії :

Er sitzt singend. Він сидить співаючи.

Sie geht schweigend. Вона йде мовчки.

=== у ролі предикатива в іменному присудку :

Dieser Beweis ist überzeugend Цей доказ переконливий

=== перед іменником в ролі означення :

die steigende Inflation зростаюча інфляція

die sinkende Temperatur спадаюча температура

Виконайте вправу:

Перекладіть словосполучення на рідну мову.

Der lesende Student, das spielende Kind, das singende Mädchen, die ausgebaute Stadt, das eroberte Land, das erwähnte Buch, die führenden Kräfte, der dauernde Kampf, die eintretenden Freunde, die zerstörten Bauten, die angenommene Deklaration, das gelesene Buch.

Домашнім завданням 21

Можна вважати таку роботу:відпрацювати читання тексту до якостей публічного мовлення, навчитися писати нові слова, зробивши їх список в зошитах, вміти перекладати текст красивою рідною мовою на слух із читання викладача; приготувати питання до викладача про те, що не зрозуміли.

Домашнє завдання 22

Виконай вправи 1, 2 у підручнику[Л1] на cтор.191. Дуже корисне для тебе самостійне монологічне висловлювання за темою. Підбадьорюй себе до спроб і не бійся говорити, бо можеш спиратися на допомогу викладача, бовона з тобою однієї думки із цієї теми.

Змістовий модуль 59-60

Економічно цікаві німецькомовні райони та виробництва. Початкове опрацювання тексту. Лексика за підтемами:Freie und Hansestadt Hamburg, Thüringen, Sachsen. Аудіювання, читання, переклад у обговоренні та письмо

Економічно цікаві німецькомовні райони та виробництва. Freie und Hansestadt Hamburg, Thüringen, Sachsen .Поглиблене опрацювання тексту. Граматика:Partizip I (можливості для ділового спілкування).

Шановний студенте!

Це заняття тобі допоможе:

  • зрозуміти, чому важливо вміти висловлюватися німецькою мовоюна тему«Економічно цікаві німецькомовні райони та виробництва. Freie und Hansestadt Hamburg, Thüringen, Sachsen, як це допоможе твоїй країні і може змінити обставини у твоєму житті.

  • самостійно працювати за текстом на тему«Економічно цікаві німецькомовні райони та виробництва. Freie und Hansestadt Hamburg, Thüringen, Sachsen.

  • надалі відпрацьовувати вимову наближену до якісних характеристик мовлення освіченої німецькомовної людини, що можна зробитиза текстом на тему«Економічно цікаві німецькомовні райони та виробництва. Freie und Hansestadt Hamburg, Thüringen, Sachsen.

  • навчатися мови і бути задоволеним від процесу і результату.

  • шукати повний смисл сліву тексті на тему«Економічно цікаві німецькомовні райони та виробництва. Freie und Hansestadt Hamburg, Thüringen, Sachsen.

  • пов’язати власні думки із знаннями німецької граматикипро вживання Partizip I.

  • цінуватимовлення викладача, який стає взірцем іншомовного спілкування.

  • наближатися до такої провідної риси в стилі навчання в німецькомовній реальності, як неможливість нечесної поведінки в освіті, як-то: списувань, підказок тощо.

  • подолати ніяковість і навчитися не боятися говорити іноземною мовою на тему«Економічно цікаві німецькомовні райони та виробництва. Freie und Hansestadt Hamburg, Thüringen, Sachsenперед людьми.

  • збирати зернята знань про німецьку культуруу тексті на тему«Економічно цікаві німецькомовні райони та виробництва. Freie und Hansestadt Hamburg, Thüringen, Sachsen».

  • працювати із текстом на тему«Економічно цікаві німецькомовні райони та виробництва Freie und Hansestadt Hamburg, Thüringen, Sachsen..»на манер первинного опрацювання.

  • працюватиіз текстом на тему «Економічно цікаві німецькомовні райони та виробництва. Freie und Hansestadt Hamburg, Thüringen, Sachsen на манер поглибленого опрацювання

  • зрозуміти необхідністьобов’язково навчитися писатитекст«Економічно цікаві німецькомовні райони та виробництва. Freie und Hansestadt Hamburg, Thüringen, Sachsen.Підготуйся до словникового диктанту, текстового диктанту та починай вільно висловлюватися на тему«Економічно цікаві німецькомовні райони та виробництва. Freie und Hansestadt Hamburg, Thüringen, Sachsenу своїх 5-7 реченнях.

  • усвідомити, що важливо читати текст на «Економічно цікаві німецькомовні райони та виробництва. Freie und Hansestadt Hamburg, Thüringen, Sachsen вголос, тим більш разом із викладачем.

  • остерігатися заучувати текст на тему «Економічно цікаві німецькомовні райони та виробництва. Freie und Hansestadt Hamburg, Thüringen, Sachsen.»», якщоти невірно промовляєш слова.

  • розпізнавати граматичні форми в тексті «Економічно цікаві німецькомовні райони та виробництва. Freie und Hansestadt Hamburg, Thüringen, Sachsenі шукати смисл цих граматичних виразів.

Змістовий модуль 59-62.