Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Податкове рахівництво Ден. Маг. 2014.doc
Скачиваний:
39
Добавлен:
03.03.2016
Размер:
1.48 Mб
Скачать

Тема 3. Податкові розрахунки акцизного податку

Етапи проведення податкового розрахунку акцизного податку. Маркування підакцизних товарів. Порядок придбання марок акцизного податку.

Методика обчислення акцизного податку. Порядок визначення бази оподаткування. Особливості застосування ставок акцизного податку.

Порядок відображення акцизного податку у податковій звітності. Взаємозв’язок податкової звітності з акцизного податку з обов’язковими додатками до неї.

Змістовий модуль 2. Податкові розрахунки прямих податків

Тема 4. Податкові розрахунки з податку на прибуток

Структура податкової звітності та порядок складання податкової декларації з податку на прибуток підприємства з обов’язковими додатками до неї. Склад декларації: заголовна, основні частини, додатки. Виправлення помилок у декларації.

Порядок відображення доходів, що враховуються при визначенні об’єкта оподаткування при заповненні податкової декларації.

Порядок відображення витрат, що враховуються при визначенні об’єкта оподаткування при заповненні податкової декларації.

Порядок розрахунку об’єкта оподаткування від усіх видів діяльності. Порядок розрахунку і відображення постійних й тимчасових податкових різниць. Врегулювання податкових різниць.

Порядок розрахунку амортизаційних відрахувань. Методи нарахування амортизації.

Тема 5. Податкові розрахунки з податку на доходи фізичних осіб

Визначення бази оподаткування і методика нарахування податку на доходи фізичних осіб. Особливості нарахування та оподаткування окремих видів доходів: від надання нерухомості в оренду, операцій з продажу або обміну об’єктів нерухомого та рухомого майна, оподаткування об’єктів спадщини.

Порядок заповнення і подання податковими агентами податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку (форма № 1 ДФ). Порядок проведення коригувань.

Склад, структура і порядок заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи, обов’язкових додатків до неї.

Порядок ведення Книг обліку доходів і витрат податковими агентами і платниками податків - суб’єктами малого підприємництва на загальній системі оподаткування.

Змістовий модуль 3. Податкові розрахунки інших податків

Тема 6. Податкові розрахунки по платі за землю

Порядок обчислення земельного податку. Методика розрахунку і індексація нормативної грошової оцінки земель.

Особливості встановлення ставок земельного податку. Порядок застосування пільгового оподаткування: фізичні і юридичні особи. Розрахунок орендної плати.

Відображення земельного податку у податковій декларації з плати за землю. Порядок заповнення податкової декларації з плати за землю та додатків до неї. Особливості обчислення плати за землю юридичними і фізичними особами.

Тема 7. Податкові розрахунки суб’єктів підприємницької діяльності, що обрали спрощену систему оподаткування

Характеристика груп платників єдиного податку. Обсяг доходу за календарний рік, який дозволяє сплачувати єдиний податок. Порядок визнання доходів і їх склад. Ставки єдиного податку. Порядок нарахування і строки сплати єдиного податку.

Організація податкового обліку у суб’єктів підприємницької діяльності, які обрали спрощену систему оподаткування. Порядок ведення Книги обліку доходів для платників єдиного податку першої і другої груп та платників єдиного податку третьої та п’ятої групи, які не є платниками податку на додану вартість.

Порядок ведення Книги обліку доходів і витрат платників єдиного податку третьої та п’ятої групи, які є платниками податку на додану вартість.

Порядок ведення спрощеного бухгалтерського обліку доходів і витрат платниками єдиного податку четвертої та шостої групи – юридичними особами.

Використання даних податкового обліку для складання податкової звітності платника єдиного податку. Порядок складання податкових декларацій платниками єдиного податку.