Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Податкове рахівництво Ден. Маг. 2014.doc
Скачиваний:
39
Добавлен:
03.03.2016
Размер:
1.48 Mб
Скачать

Передмова

Вивчення теоретичних та практичних основ порядку ведення податкового обліку, проведення податкових розрахунків та складання звітності є важливою складовою підготовки майбутніх фахівців.

Дисципліна «Податкове рахівництво» згідно з навчальним планом відноситься до дисциплін циклу професійної підготовки студентів, які навчаються за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістр за галуззю знань 0305 - Економіка та підприємництво за спеціальністю 8.03050803 - Оподаткування і охоплює теоретичні й практичні аспекти податкового рахівництва, порядок приймання та комп’ютерної обробки звітних документів в контролюючих органах.

Вивчення дисципліни «Податкове рахівництво» ґрунтується на засвоєнні знань блоку економічних та профілюючих дисциплін базової фінансової освіти: «Фінанси підприємств», «Менеджмент», «Основи оподаткування», «Податкова система», «Бюджетна система», «Податкова статистика», «Податкове право» та ін.

Здатність проводити підготовчі етапи та безпосередньо здійснювати податковий облік на підприємстві, узгоджувані всі види фінансового, бухгалтерського та податкового обліку, складати податкову звітність є одним з основних дирекцій, які необхідні майбутньому спеціаліст з оподаткування.

Матеріали даного навчально-методичного посібника спрямовано на з’ясування та вивчення студентами основних прийомів та методів організації та ведення податкового рахівництва, механізму стягнення та порядку розрахунків з бюджетом, набуття навичок організації і ведення податкового обліку та складання податкової звітності.

Структурними складовими навчально-методичного посібника є: програма навчальної дисципліни, завдання та методичні рекомендації до самостійної роботи, плани та методичні рекомендації до практичних занять, індивідуальні завдання та методичні рекомендації до їх виконання, контрольні заходи, список рекомендованої літератури.

Навчально-методичний посібник з дисципліни «Податкове рахівництво» підготовлено відповідно до вимог кредитно-модульної системи організації навчального процесу.

1. Програма навчальної дисципліни

Програма вивчення нормативної навчальної дисципліни «Податкове рахівництво» складена відповідно до освітньо-професійної програми підготовки магістрів у галузі знань 0305 - Економіка та підприємництво спеціальності 8.03050803 - Оподаткування.

Предметом вивчення навчальної дисципліни є відносини, які виникають між суб’єктами підприємництва та органами державної податкової служби з приводу здійснення податкових розрахунків платників податків, обліку нарахованих та сплачених сум податкових зобов’язань за різними видами податків.

Міждисциплінарні зв’язки: засвоєння теоретичного матеріалу дисципліни «Податкове рахівництво» базується на знаннях, які студенти отримали у процесі вивчення таких дисциплін, як «Бухгалтерський облік», «Податкова система», «Фінанси підприємства», «Бюджетна система», «Податковий облік і звітність», «Адміністрування податків».

Програма навчальної дисципліни складається з таких змістових модулів:

Змістовий модуль 1. Концептуальні засади податкового рахівництва та податкові розрахунки непрямих податків.

Змістовий модуль 2. Податкові розрахунки прямих податків.

Змістовий модуль 3. Податкові розрахунки інших податків.