Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Соляник ДР.docx
Скачиваний:
43
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
2.07 Mб
Скачать

2.1.6. Індикація контролю стану блок-участка.

Функціональна індикація блок-ділянки і світлофора, що захищає його, включає 3 лампочки: жовтого, білого і червоного кольору.

1. Жовта лампочка контролю справності перегонного світлофора.

- при встановленому напрямі непарне відправлення ст. "А" (непарний прийом ст. "Б") жовта лампочка сигналізує рівним світлом.

- При перегоранні нитки ламп будь-якого вогню світлофора сигналізує миготливим світлом.

- При встановленні напряму парний прийом ст. "А" (парне відправлення ст. "Б") лампочка гасне.

Лампочки контролю стану блок-ділянки:

- Біла лампочка контролю блок-ділянки сигналізує рівним білим світом при вільному стані усіх рейкових кіл контрольованої блок-ділянки, включаючи захисну ділянку.

При накладенні шунта або будь-яких інших причин, що викликали порушення роботи сигнальних пристроїв блок-ділянки на колійному світлофорі, що захищає цю блок-ділянку, включається заборонний сигнал. За відсутності лампи червоного вогню на вхідному світлофорі заборонне свідчення переноситься на попереджувальний світлофор.

При цьому на відміну від існуючих систем автоблокування, дозволяюче свідчення на колійному світлофорі залишається тільки за умови, якщо колійне реле збудилося від джерела живлення своєї контрольованої рейкової лінії. При невідповідності цієї умови заборонне свідчення на колійному світлофорі не змінюється на дозволяюче свідчення і залишається на увесь період часу існування небезпечної перешкоди. При усуненні небезпечної перешкоди нормальна робота сигнальних пристроїв блок-ділянки самовосстановлюється з автоматичним контролем збудження колійного реле від джерела живлення своєї контрольованої рейкової лінії.

Перемикання вільного режиму роботи сигнальних пристроїв блок-ділянки на режим потягу відбувається при відкритті вихідного світлофора і наступним заняттям поїздом відповідної блок-ділянки. При цьому потяг, що знаходиться в межах одної блок-ділянки, захищається заборонними свідченнями двох колійних світлофорів. Доганяючий потяг, на перше заборонне свідчення колійного світлофора, отримуватиме з рейкової лінії код "КЖ", а при дотриманні на друге заборонне свідчення колійного світлофора локомотивні пристрої фіксуватимуть відсутність кодів, що забезпечує, при втраті пильності машиніста, надійну автоматичну зупинку потягу перед заборонним сигналом колійного світлофора, що захищає попереду потяг, що йде. Перемикання режиму потягу роботи сигнальних пристроїв блок-ділянки на вільний режим здійснюється у міру звільнення поїздом відповідної блок-ділянки з автоматичним контролем відсутності небезпечної відмови в роботі сигнальних пристроїв. Дозволяюче свідчення на колійному світлофорі в цьому випадку можливе при виконанні наступних схемних залежностей :

Біла лампочка спалахує в миготливому режимі при вільному стані рейкових кіл контрольованої блок-ділянки, включаючи і захисну ділянку, при знеструмленому стані сигнального реле "Ж". В цьому випадку необхідно виробити розблокування блок-ділянки за допомогою кнопки "ВК".

- Червона лампочка сигналізує рівним світлом при занятті рейкових кіл блок-ділянки, а також захисної ділянки; починає сигналізувати в миготливому режимі при знеструмленому стані реле "КП" блок-ділянки, це свідчення має місце тільки при зайнятості одній або більш рейкових кіл, що входять в контрольовану ділянку.

Кабельна мережа: як сигнальний кабель використаний сигнально-блокувальний кабель парного скручування з діаметром жил 0,9 мм. типу СБзПу. Живлячі і релейні кінці рейкових кіл розташовуються в різних кабелях.