Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Крок_1_друк_2012.doc
Скачиваний:
4169
Добавлен:
17.02.2016
Размер:
31.35 Mб
Скачать

Міністерство охорони здоров’я України

Івано-Франківський національний медичний університет

Фармацевтичний факультет

Банк тестових завдань «крок – 1. Фармація»

Івано-Франківськ

2012 р.

Банк тестових завдань «КРОК – 1. Фармація»

Івано-Франківськ - 2012 р. 452с

Готували до друку: проф. Мойсеєнко М.І., проф. Ерстенюк А.М., проф..Куцик Р.В., проф. Грицик А.Р., доц. Недоступ А.Т., доц. Леочко Н.С., доц.Стецьків А.О. доц. Ящишин З.М., доц.Дмитрів А.М., доц. Лучко І.М., асист.Винницька Р.Б., асист. Лімбах В. М., асист. Бучко О.В. , асист. Мельничук Л.В., асист. Мельник Д.О., асист. Гергель Т.В.

Ухвалено на засіданні методичної комісії фармацевтичного факультету _____2012 р., протокол №___

Регламент та процедура проведення Регламент та процедура проведення ліцензійних іспитів крок

(з Додатку до листа МОЗ України від 15.03.05 р. №08.01-22/501)

Загальна інформація

Ліцензійні інтегровані іспити «Крок 1», «Крок 2» впроваджені у вищих навчальних закладах відповідно до чинних нормативно-правових документів з метою уніфікованого контролю якості підготовки спеціалістів за напрямами «Медицина» та «Фармація», за спеціальностями «лікувальна справа», «педіатрія», «медико-профілактична справа», «стоматологія» та «фармація».

Ліцензійний іспит (ЛІІ)- це обов’язкова складова частина державної атестації для присвоєння кваліфікації лікаря або провізора. Студенти, які готуються за фахами «лікувальна справа», «педіатрія», «медико-профілактична справа», «стоматологія» та «фармація» складають два окремі тестові екзамени – «Крок 1» та «Крок 2». Перший екзамен «Крок 1» складається з основних медико-біологічних дисциплін, другий – «Крок 2» - з основних професійно- орієнтованих дисциплін. Метою складання ЛІ є встановлення відповідності рівня професійних знань та вмінь студентів вищих медичних (фармацевтичних) закладів освіти мінімально необхідному рівню кваліфікації згідно з державними кваліфікаційними вимогами.

Ліцензійний іспит проводиться у ВНЗ України в один день в одну зміну у письмовій (бланковій) тестовій формі.

Ліцензійні іспити здійснюються відповідно до Положення про систему підготовки ліцензійних інтегрованих іспитів фахівців з вищою освітою напрямів "Медицина” і "Фармація” та відповідно до державних стандартів вищої освіти.

Відповідальність за організацію та проведення ліцензійних іспитів покладається на ректора (директора) вищого навчального закладу та директора Центру тестування при МОЗ України.

За розпорядженням Міністерства охорони здоров’я України на тестових ліцензійних іспитах можуть бути присутні уповноважені представники інших вищих навчальних закладів.

Відповідальність за дотримання процедури проведення ліцензійного іспиту покладається на Голову державної екзаменаційної комісії ("Крок 2”) або на уповноваженого представника адміністрації навчального закладу ("Крок 1”).

Тривалість тестування для українських студентів становить – 1 хвилина на 1 тестове завдання. Студентам – громадянам іноземних держав за потребою надається додатковий час на тестування (40 хвилин). Кількість варіантів екзаменаційних буклетів – 99.