Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Предмет і задачі епідеміології, питання.doc
Скачиваний:
698
Добавлен:
15.02.2016
Размер:
406.02 Кб
Скачать

55. Імунопрофілактика гепатиту в.

Вакцина: моно валентна, введення:, щеплення: 1 день, 1, 6 міс., протипокази: Тяжкі ускладнення від попередньої дози у вигляді анафілактичного шоку.

Алергія на будь-який компонент вакцини.

Захворювання нервової системи, що прогресують, гідроцефалія та гідроцефальний синдром у ступені декомпенсації, епілепсія, епілептичний синдром із судомами 2 рази на місяць та частіше.

Гостре захворювання або загострення хронічного захворювання.

56.Імунопрофілактика кору

вакцина: жива, введення: підшкірно, щеплення: 12міс., 6 років, Вакцинація для профілактики кору, епідемічного паротиту та краснухи проводиться комбінованою вакциною (далі - КПК) у віці 12 місяців. Друге щеплення для профілактики кору, паротиту та краснухи проводять дітям у віці 6 років.

протипокази:,Алергічні реакції на аміноглікозиди. Анафілактичні реакції на яєчний білок.Введення препаратів крові, ускладнення: токсичні реакції, енцефалітичні і алергічні реакції.

57. Імунопрофілактика епідемічного паротиту.

Вакцина: жива, введення: внутрішньошкірно, щеплення: 12 міс., 6 років, 15 років (хлопців), Вакцинація для профілактики кору, епідемічного паротиту та краснухи проводиться комбінованою вакциною (далі - КПК) у віці 12 місяців. Друге щеплення для профілактики кору, паротиту та краснухи проводять дітям у віці 6 років.

протипокази: Судоми в анамнезі (замість АКДП уводять АДП або вакцину з ацелюлярним кашлюковим компонентом), ускладнення: неврологічні, ускладнення: токсичні, енцефалітичні, алергічні реакції, серозний менінгіт.

58. Імунопрофілактика краснухи.

Вакцина: жива, введення:підшкірно,щеплення:12 міс, 6 років, 15 років (дівчаткам), Вакцинація для профілактики кору, епідемічного паротиту та краснухи проводиться комбінованою вакциною (далі - КПК) у віці 12 місяців. Друге щеплення для профілактики кору, паротиту та краснухи проводять дітям у віці 6 років. протипокази: Вроджені комбіновані імунодефіцити, первинна гіпогамаглобулінемія (уведення вакцин не протипоказано при селективному імунодефіциті Ig A та Ig M), транзиторна гіпогамаглобулінемія та злоякісні новоутворення, вагітність, СНІД, перебування на імуносупресивній терапії, ускладнення: токсичні, енцефалітичні, алергічні реакції.

59.Пасивна імунізація, покази до проведення, препарати, особливості їх застосування

Для створення пасивного штучного імунітету використовують гомологічні, гетерологічні імуноглобуліни, сироватки, плазму (антибактеріальну).

Пасивна імунізація проводиться за допомогою сироваток і імуноглобулінів (1000 сироваток донорської крові), коли вводяться специфічні антитіла, які одержують із крові людини або гіперімунізованої тварини.

Нормальний людський Іg ППЛІ, протистафілококовий, проти ВГА –гомогенний Ig. протиботулінічна сироватка.

Покази-екстренна профілактика інф.захворювань(для створення негайного захисту організму).

Імуноглобуліни у порівнянні з сироватками вміщують менше баластних речовин і є гама-глобуліновою фракцією білків сироватки.

Бактеріофаги застосовують з профілактичною метою особам,які спілкувались з джерелом інфекції у вогнищах дезинтерії,ЧТ,сальмонельозів.Дія фага ефективна на протязі 5-7 днів.

Інтерферон-для профілактики і лікування вірусних захворювань.