Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ShPORI_GOS_VSI.docx
Скачиваний:
203
Добавлен:
16.05.2015
Размер:
4.5 Mб
Скачать

48.Явища ,які відбуваються при прикладенні постійної напруги до діелектрика.Коефіцієнт абсорбації

Коефіцієнт абсорбції. Краще всього визначає зволоження ізоляції. Коефіцієнт абсорбції — це відношення виміряного опору ізоляції через 60 секунд після додатка напруги мегаомметра (R60) до виміряного опору ізоляції через 15 секунд (R15). Якщо ізоляція суха, то коефіцієнт абсорбції значно перевищує одиницю, тоді як у вологої ізоляції коефіцієнт абсорбції близький до одиниці. Значення коефіцієнта абсорбції повинне відрізнятися (у бік зменшення) від заводських даних не більше, ніж на 20%, а його значення має бути не нижче 1.3 при температурі 10–30. При невиконанні цих умов виріб підлягає сушці.

Коефіцієнт поляризації. Вказує здатність заряджених часток і диполів в діелектриці переміщатися під дією електричного поля, що визначає міру старіння ізоляції. Коефіцієнт поляризації також повинен значно перевищувати одиницю. Коефіцієнт поляризації — це відношення виміряного опору ізоляції через 600 секунд після додатка напруги мегаомметра R600 до виміряного опору ізоляції через 60 секунд (R60).

49. Монтаж електродвигунів і апаратури керування

Монтаж електродвигуна починають з установки маховика і нижньої хрестовини на технологічний постамент. Нижню хрестовину монтують на заздалегідь встановлені і вивірені в горизонт домкрати, рівномірно розміщені по окружності опорного фланця хрестовини у восьми точках. Монтаж електродвигунів з фазним ротором проводиться аналогічно монтажу двигунів з короткозамкнутим ротором, але при цьому додатково виконуються роботи з монтажу пускових реостатів, перевірці щіткового апарату і механізму підйому щіток, якщо він є. Монтаж електродвигунів з фазним ротором проводиться аналогічно монтажу двигунів з короткозамкнутим ротором, але при цьому додатково виконуються роботи з монтажу пускових реостатів, перевірці щіткового апарату і механізму підйому щіток, якщо він є. Монтаж електродвигуна на місці включає в себе ряд послідовних операцій: розвантаження, розпакування, перевірку схеми з'єднання фаз і якості ізоляції, установку і з'єднання з механізмом, вивірку правильності встановлення, пуск і перевірку двигуна під навантаженням. Монтаж електродвигунів практично полягає в підводі кабелів або проводів живильної мережі, закладенні кінців кабелів, введенні їх в ввідні пристрої і приєднання до контактних затискачів. Проводити розбирання електродвигунів перед монтажем не потрібна, якщо невиявлений обрив обмоток і опір їх ізоляції по відношенню до корпусу, заміряне мегаомметром на 1 кВ, буде не нижче: для електродвигунів на напругу 380 В - 0 5 МОм; на напругу 660 В - 0 7 МОм.

Апаратура керування За принципом дії апарати керування поділяються на дві групи: апарати неавтоматичного (рубильники, перемикачі, пакетні вимикачі, реостати) та автоматичного керування (магнітні пускачі, контактори, електричні реле). Автоматичні вимикачі вмикаються вручну, а вимикання буває ручним і автоматичним. Апарати керування і захисту бувають відкриті, захищені, водозахищені, бризкозахищені, краплезахищені, пи-лозахищені, герметичні, вибухозахищені, загального призначення, спеціального призначення, тропічного виконання, вологостійкі і хімічно стійкі. Ручне керування застосовують у найпростіших випадках неавтоматизованого виробництва і тільки для приводів, встановлених у приміщеннях з нормальними для оператора умовами роботи, при керуванні якими не виникає небезпеки поразки електричним струмом, не потрібно великих фізичних зусиль, швидкодії, великої кількості операцій. Апарати ручного керування приводяться в дію безпосередньо зусиллям оператора. До них відносяться рубильники, пакетні вимикачі, реостати, контролери

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]