Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ShPORI_GOS_VSI.docx
Скачиваний:
203
Добавлен:
16.05.2015
Размер:
4.5 Mб
Скачать

37. Монтаж тросової проводки

Тросовою називається електропроводка, в якій кабель або провід підвішений до несучого тросу.

ПЕРЕВАГИ: можливість використання її в приміщеннях з великими прольотами, між будівельними конструкціями, а також висока інструментальність монтажу.

Тросова проводка виконується вдовж приміщення і закріплюється на кінцях за допомогою спеціальних анкерів(кільцевий, прохідний).

Кріпляться анкери скрізь стіну, на болтовому з’єднанні міститься муфта, яка являє з’єднання і яка в межах 15 см зменшує або збільшує натяг тросу. Трос кріпиться на анкері і муфті в петлі.

Вздовж приміщення тросова проводка підкріплюється спеціальними поперечними струНами через кожні 6-12 метрів, струна має діаметр 1,5-2 мм.

Тросова проводка виконується проводами і кабелями з поліхлорвінілу.

Але перевагу віддають тросовим кабелям АВТ, АВТУ, АВТВ, АВТБУ.

Кабель до троса кріпиться спеціальними поліхлорвініловими поясками або скобами із оцинкованої жесті.

Трос повинен бути заземлений не менше чим у двох місцях.

Максимальна вага підвісу в одній точці 5-ть кілограм.

38. Розробка кабелів і монтаж кабельних муфт

При передачі та розподілені ел. енергії застосовуються силові кабелі ,які виготовляються на напругу 35 кВ і вище. Силові кабелі складаються з однієї чи декількох струмоведучих жил, ізолюючого шару ,захисної оболонки ,покриву та броні. Струмоведучі жили виготовляють з алюмінію та міді. Жили можуть бути круглої,сегментної та секторної форми. В багатожильних силових кабелях може бути від 2 до 4 жил. У випадку 4 жил – 3 з них є струмоведучими, а четверта виконує роль нуля.У вигляді ізоляції силових кабелів застосовується просочений оливами папір. Чим вижча напруга має бути,тим товстіший шар ізоляції має бути. В багатожильних кабелях кожна жила ізолюється окремо,а потім всі окремо. Тому розрізняють фазову та поясну ізоляцію. Також для ізоляції використовують резину,поліхлорвініл та поліетилен. Кабелі з резиновою ізоляцією випускаються напругою до 6 кВ,а всі інші – до 35 кВ.

Захисні оболонки запобігають на кабельних жилах потрапляння волозі та шкідливих хім.речовин, витікання просочуваної маси з ізоляції,механічних пошкоджень.

Розробка кабелів в такій послідовності:

  1. Визначають місця розробки кабелю

  2. У місці розрізу на відстані 150-180 мм один від одного накладають 2 бандажі ,для цього на джгут або броню намотують смоляну стрічку, на яку навивають стальний оцинкований дріт діаметром 1-1,5 мм .Бандажі не дають розпуститися зовн. покриву та броні кабелі при його перерізувані

  3. Перерізають кабель

  4. В місці розробки кабелю накладають новий дротовий бандаж

  5. Від кінця кабеля до бандажа ножем знімають джгутовий або інший зовн. покрив

  6. Накладають бандаж у місці розрізу броні

  7. Надрізають броню спец. ножівкою або тригранним напильником

  8. Знімають броню

  9. Зрізають та розмотують внутр. джгутову подушку

  10. В місці відділення броні роблять круговий надріз

  11. Від кругового надрізу до кінця кабеля роблять 2 поздовжніх надрізи нат відстані 10 мм один від одного

  12. Знімають полоски свинцевої полоски

  13. Знімають свинцеву оболонку повністю

  14. Шляхом розмотування та обривання паперових стрічок знімають поясну ізоляцію

  15. Жили розводять в різні боки та вигинають по шаблону або вручну. Якщо кабель має алюмінієву оболонку , то її знімають за допомогою спец. ножа яким роблять круговий надріз та надрізи по гвинтовій лінії від кінця кабеля до кругового надрізу . Після цього круглогубцями знімають оболонку.

39. КРІПЛЕННЯ ЕЛЕМЕНТІВ ЦЕХОВИХ ЕЛЕКТРОПРОВОДОК ДО БУДІВЕЛЬНИХ КОНСТРУКЦІЙ БУДІВЕЛЬ І СПОРУД

Кріплення алебастровим розчином:

Цей спосіб застосовують тоді коли кріплення електровиробів необхідно виконати швидко ( швидкість забезпечується особливостями будівельного гіпсу, з якого готують алебастровий розчин). Час стягування алебастрового розчину можна регулювати, додаючи у воду, при його приготуванні, уповільнювач чи прискорювач стягування.

Кріплення цементним розчином:

Цей спосіб застосовують, коли кріплення електровиробів продовжується порівняно довго ( стягування деяких марок цементу наступає через 12 годин). Однак в вологих та особливо вологих приміщеннях виконання кріплень з цементним розчином дає найкращі результати.

Кріплення приклеюванням:

Кріплення елементів електричних мереж до будівельних основ клеями із полімерних матеріалів є перспективним способом в порівнянні з іншими способами кріплення, так як дозволяє відмовитись від пробивних робіт, будівельно-монтажних пістолетів, щоб полегшити умови праці, зменшити вартість монтажу. Клейкий склад повинен задовольняти такі умови монтажу як надійність, швидкість і досконалість технології.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]