Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
шпори 1.doc
Скачиваний:
162
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
366.08 Кб
Скачать

1.Види фінансової ренти при оцінці її поточної і майбутньої вартості.

В інвестиційному аналізі виникає необхідність оцінити грошові потоки, які генеруються інвестиційним проектом у різні періоди часу. Одним із способів оцінки їх є представлення цих потоків у вигляді  аннуітету, або фінансової ренти, який представляє собою рівні за величиною грошові потоки за кожний період протягом точно визначеного часу.

Узагальнюючими показниками ренти є майбутня сума ренти та поточна рента.Майбутня сума — це сума усіх членів потоку платежів з нарахуванням на них відсотків у кінці строку, тобто на дату останньої виплати. Цей показник показує яку величину буде представляти капітал, який вноситься через рівні проміжки часу протягом усього строку ренти з нарахованими відсотками.

Майбутня вартість звичайного аннуітету (FVA) протягом періоду n визначається за формулою: FVAn= P*FVIF r, n-1=P* FVIFAr,n де P — періодичні надходження рівні за величиною грошові потоки; FVIFAr,n — фактор майбутньої вартості аннуітету, Коеф.. Показник, який характеризує майбутню вартість однієї грошової одиниці в кінці строку реалізації інвестиційного проекту (Коеф. МАЙБУТНЬОЇ ренти або Коеф. накопичення грошової одиниці за період) визначається за формулою: FVIFAr,n = (1+r)n-t=[(1+r)n – 1) / r] МОЖЛИВО НЕ ПОТРІБНЕ ЧИ ЯК ТИ ДУМАЕШ!!!!!!!! Поточна вартість аннуітету — це сума усіх членів ренти, дисконтова них на момент приведення по вибраній дисконтній ставці. PVAn= P* FVIFr,n-1=P FVIFAr,n де PVAn — поточна вартість звичайного аннуітету з строком інвестування n періодів; FVIFr,n-1— фактор поточної вартості аннуітету, Коеф., який визначається за формулою: FVIFr,n-1=(1+r)n-1=[(1-(1+r)-n/r]

2)Поняття структури капіталу та її види.

Під структурою капіталу розуміють співвідношення власного та залученого капіталу. Власний та позичковий капітал мають певну відмінність, яка випливає з різного рівня доходності останніх і рівня ризику для власників цього капіталу.

Структура капіталу відіграє провідну роль у формуванні ринкової вартості підприємства. Цей зв’язок опосередковується показником середньозваженої вартості капіталу. Тому концепцію структури капіталу доцільно досліджувати разом з концепцією вартості капіталу та концепцією ринкової вартості підприємства

Оптимізація стр-ри капіталу є однією із складних проблем ФМ. Процес оптимізації стр-ри капіталу проводиться в наступній послідовності:

- аналіз складу капіталу в динаміці (показники ефективного використання складових капіталу та їх використання – коеф фін не залеж, заборгованості, співвідношу між довго і короткостроковими зобов’язаннями, оборотність і рентабельність активів і ВК)

- оцінка основних ф-рів, які визначають стр-ру капіталу (галузеві особливості, конюнкура товарного та фін ринків, рівень прибутковості діяльностіті п-ва, рівень податків, ступінь концентрації акціонерного капіталу)

- оптимізація стр-ри капіталу за критерієм доходності ВК.

Тести:

3.1) Коефіцієнт абсолютної ліквідності (К3) визначає ступінь покриття поточних зобов'язань поточними фінансовими інвестиціями і коштами та їх еквівалентами:

К3=Грошові кошти та їх еквіваленти(сума рядків 220, 230, 240 активу балансу) /

Поточні зобов’язання (ряд 620 пасиву балансу)*100%

3.2) а ,в

3.3) а

3.4) формування і використання усіх видів фінансових результатів,у тому числі грошових коштів,інвестицій,основних та оборотних активів,організація поточної фінансової роботи на п-ві.

3.5)в,г,є,ж,з,і

3.6)д,є,з,ї

3.7)г,д

3.8)а,в

3.9)б,д,є

3.10)б,г,д

Білет 24

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]