Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
шпори 1.doc
Скачиваний:
162
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
366.08 Кб
Скачать

3.Тести:

3.1. ?

3.2. Які фактори опосередковано впливають на розмір інвести­ційного прибутку? А) темпи інфляції, рівень інвестиц-го ризику, рівень ліквід-ті інв-цій;

3.3. Інвестиції являють собою...А) вкладення капіталу у всіх його формах з метою отримання доходу в майбутньому або поточному періоді;

3.4. До принципів ФМ належать...а) динамізм управління г) комплексний хар-р формування управлінських рішень

3.5.головна мета фм Б) забез-ня максимізації добробуту власників підпр-ва

3.6. Система управління ризиками включає такі блоки завдань .

а) ідентифікація ризиків;

в) оцінка ризиків;

д) нейтралізація ризиків.

3.7. Ануїтет – це:

а) те саме, що і рента

б) серія вкладів або виплат рівних сум, що здійснюються через певні інтервали або певну кількість періодів

3.8. Якщо виплати провод-ся на початку кожного періоду, то така рента наз-ся:

б) вексельною

3.9. до ненормованих оборотних коштів відносять: А)В)Г)Д) ??

3.10. А)?

Білет № 16

1.Чистий грошовий потік і необхідна інформація для його визначення непрямим методом.

Грошовий потік – це надходження або використання коштів у процесі здійснення господарської діяльності підприємства.

Ключовим елементом структурування грошових потоків суб’єкта господарювання є розрахунок чистого (сукупного) грошового потоку, що являє собою зміну абсолютної величини грошових коштів, які перебувають у розпорядженні підприємства, за певний період. Така зміна грошової позиції суб’єкта господарювання еквівалентна арифметичній сумі грошових потоків від його операційної, інвестиційної та фінансової діяльності, кількісна оцінка абсолютної величини яких і є основою для розрахунку чистого сукупного грошового потоку підприємства. Чистий грошовий потік підприємства (чистий рух коштів) є результатом надходження коштів і тому складається з чистого прибутку підприємства та приросту залучених у діяльність коштів, що не є в прямому значені з грошовими надходженнями та платежами, але збільшують кошти для поточної діяльності (амортизація, відстрочені податкові та інші платежі, що є внутрішніми джерелами коштів). Таким чином, чистий грошовий потік є більшим, ніж чистий прибуток підприємства як мінімум на суму нарахованої амортизації.

Непрямий метод розрахунку операційного грошового потоку передбачає проведення коригування абсолютної величини прибутку підприємства до оподаткування на величину впливу не грошових операцій у рамках операційної діяльності суб’єкта господарювання. Відповідно до НП (С) БО №4 використання непрямого методу є обов’язковим при складанні публічної фінансової звітності вітчизняними підприємствами (форма №3 « Звіт про рух грошових коштів»). Під час розрахунку операційного грошового потоку підприємства на основі непрямого методу виділяється такі напрями трансформації величини прибутку підприємства до сплати податків у величину операційного грошового потоку:

-Витрати підприємства, які не пов’язані із використанням грошових коштів, додаються до абсолютної величини прибутку підприємства, що коригується.

-Грошові видатки, які не належать до витрат суб’єкта господарювання.

-Абсолютна величина прибутку підприємства, що не відноситься до грошових надходжень, віднімається.

-Чистий прибуток підприємства, що не є складовою операційної діяльності суб’єкта господарювання, віднімається (додається).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]