Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
шпори 1.doc
Скачиваний:
162
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
366.08 Кб
Скачать

2. Сутність фінансової тактики. Взаємозв’язок між фінансовою стратегією та фінансовою тактикою.

Фінансова стратегія – це система довгострокових цілей фін діяльності та вибір найбільш ефективних шляхів їх досягнення. Вона забезпечує: - формування та ефективне використання фінансових ресурсів; - виявлення найефективніших напрямків інвестування та зосередження фінансових ресурсів на цих напрямках; - відповідність фінансових дій економічному стану та матеріальним можливостям підприємства; - визначення головної загрози з боку конкурентів, правильний вибір напрямків фінансових дій та маневрування для досягнення вирішальної переваги над конкурентами. Фінансова тактика підприємства — конкретні фінансові прийоми і методи, які застосовує підприємство для вирішення стратегічних завдань. Завдання тактики фінансового менеджменту — вибір найбільш оптимального рішення і найбільш привабливих у конкретній господарській ситуації інструментів фінансового управління. Тактика фінансового менеджменту є формою деталізації фінансової стратегії і формується відповідно до визначених раніше стратегічних цілей підприємства. При цьому розрізняють стратегічний і оперативно-тактичний фінансовий менеджмент.

3. Тестові завдання.

6.1 Визначте ймовірні напрямки зміни порогу рентабельності на підприємстві, яке прагне відмовитися в наступному році від одного з двох видів продукції: г) поріг рентабельності понизиться у випадку зменшення загальної суми виручки від реалізації та підвищиться у протилежному випадку.

6.2 Дати відповіді, які характеризують раціональне розміщення оборотних коштів : а) за рахунок оборотних коштів створюється запас сировини та матеріалів через нестабільності їх постачання.

6.3 Назвіть фактори, що впливають на обсяг прибутку від операційної діяльності підприємства: в) підвищення ставок АЗ; д) зниження ставки ПДВ на продукцію підприємства.

6.4 Компаундирування це а) визначення майбутньої вартості грошей.

6.5 Назвіть шлях скорочення абсолютної суми грошового потоку – оплата рахунків суб’єктів господарювання, який буде більш ефективним для підприємства: зниження собівартості продукції, зниження витрат на зп працівникам, реалізація основних виробничих фондів підприємства, скорочення за заборгованості.

6.6 В якому випадку можливе забезпечення виплати заробітної плати працівникам підприємства в встановлений термін: г) отримати від покупця кошти в порядку попередньої оплати пр-ції, яка йому буде поставлення, д) – підтримати стійкий фін.стан підпр-ва.

6.7 Фінансовий аналіз - це процес дослідження фінансового стану й основних результатів фінансової діяльності підприємства з метою виявлення резервів подальшого підвищення його ринкової вартості й забезпечення ефективного розвитку.

6.8. До складу зовнішніх користувачів фінансової інформації про підприємство належать б) аудиторські фірми в) податкові органи д) потенційні інвестори

6.9 Антикризове управління підприємством — це в) система профілактичних заходів, спрямованих на попередження фінансової кризи; д) система управління фінансами, спрямована на виведення підприємства з кризи, в тому числі шляхом проведення санації чи реструктуризації суб'єкта господарювання.

6.10 Основними функціями контролінгу є б) інформаційне забезпечення та планування

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]