Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
шпори 1.doc
Скачиваний:
162
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
366.08 Кб
Скачать

Білет № 19

  1. 1.Бюджетування на підприємстві і його вплив на організаційну структуру аідприємтсва.

Бюджетування як процес доречно розглядати з двох точок зору.Так, бюджетування – з одного боку, це процес складання фінансових планів та кошторисів, а з іншого – управлінська технологія, призначена для вироблення та підвищення фінансової обґрунтованості прийнятих управлінських рішень.Основним об’єктом бюджетування є бізнес, не підприємство чи фірма, а саме бізнес як вид чи сфера господарської діяльності.

В умовах ринкової економіки бюджетування стає основою планування –найважливішої функції управління. Ця система веутрішньофірмового планування повинна будуватися на основі бюджетування. Якщо саме по собі планування бізнесу необхідно для того, щоб чітко знати де, коли, що і для кого підприємство буде виготовляти і продавати продукцію чи надавати послуги, щоб розуміти які ресурси та у якому обсязі для цього потрібні, то бюджетування як основа планування –це максимально точний вираз усіх планових показників і ресурсів у фінансовому визначенні.

Однією з головних функцій бюджетування є прогнозування. Саме тому бюджетування і корисне для прийняття управлінських рішень.

Роль системи бюджетування полягає у тому, щоб надати всю фінансову інформацію, показати рух грошів,фін ресурсів, рахунків і активів підприємства в максимально зручній формі для будь-якого менеджера, подати відповідні показники господ діял-ті у найбільш придатній формі для прийняття ефективних управлінських рішень.

2.Управління фінансовими інвестиціями.

Фінансові інвестиції розглядаються як активна форма ефективного використання тимчасово вільного капіталу або як інструмент реалізації стратегічних цілей, зв'язаних з диверсифікованістю операційної діяльності підприємства. До традиційних активів відносяться акції і облігації. Саме вони є основними інструментами формування капіталу одними підприємствами і напрямами його розміщення для інших. Фінансове інвестування здійснюється підприємством у наступних основних формах: 1.Вкладення капіталу в статутні фонди спільних підприємств. 2.Вкладення капіталу в дохідні види грошових інструментів; 3.Вкладення капіталу в дохідні види фондових інструментів. Політика управління фінансовими інвестиціями являє собою частину загальної інвестиційної політики підприємства, що забезпечує вибір найбільш ефективних фінансових інструментів вкладення капіталу і своєчасне його реінвестування. Формування політики управління фінансовими інвестиціями здійснюється по наступних основних етапах: 1. Аналіз стану фінансового інвестування в попередньому періоді; 2. Визначення обсягу фінансового інвестування в майбутньому періоді; 3. Вибір форм фінансового інвестування; 4. Оцінка інвестиційних якостей окремих фінансових інструментів; 5. формування портфеля фінансових інвестицій; 6. Забезпечення ефективного оперативного управління портфелем фінансових інвестицій.

  1. Тести:

1. Визначити чи доцільно підприємству збільшити випуск продукції по окремим виробам, коли відомо що..а)300\200, б)250\225

2. Пята порція морозива не приносить такого задоволення, як перша, це..в)ефект спадної граничної корисності.

3. Яких елементів не вистачає…1.вибір фін.методів, важелів та прийомів управлінням руху фін.ресурсів та капіталу.2. організація виконання рішень. 3.Аналіз та оцінка результатів.

4.Компанія АБС має наступні коефіцієнти прибутковості. Відповідь - Якщо коефіцієнт валового прибутку істотно не змінювався протягом певного періоду, а коефіцієнт чистого прибутку при цьому знижувався, то на основі бази знань можна зробити висновок, що причина цього полягає або у витратах, які зросли на виробництво продукції, або у ставках податків, які зросли.

5. Які фактори впливають на розмір дебіторської заборгованості. Б)обсяг реалізованої продукції, форми розрахунків з покупцями…

6. Як визначається сума чистих оборотних активів. Б)різниця між сумою валових оборотних активів підпр. Та короткостроковими фін.зобовязаннями.

7. Необхідно припустити, що підп-ва А і В отримують однакову за обсягом та темпами росту виручку від реал-ції пр-ції. Проте коеф-т операційного лівериджу у підп-ва А більше, ніж у В. На якому підп-ві спостерігатиметься сильніша дія операц. важеля за умови переходу обома підп-вами порогу рентаб-ті? (2)-На підпр-ві А, оскільки при збільшенні виручки прибуток зростатиме з більшим прискоренням.

8. Охар-зуйте підп-во щодо можливості максимізації прибутку, використовуючи показники методу операц. лівериджу, за умови його збиткової діяль-сті, але досягнення низького рівня змінних витрат на одиницю продукції. (4) – недостатній запас фінанси. Міцності, негативна дія виробн. важеля, високе знач-ня коеф-ту операц. лі вереджу, нульовий ефект операц.лівереджу

9. Визначте умову, за якої вир-во пр-ції підпр-ва буде вигідним для приватного бізнесу. 3)-Фактичний обсяг в-ва та реал-ції пр-ції більший за порогову кількість товару.

10.нееластичний попит означає..в)всяка зміна ціни не призведе до зміни виручки.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]