Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ФП (шпоры).doc
Скачиваний:
68
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
1.01 Mб
Скачать

93. Повноваження держ органів заг компетенції в галузі управління фін діяльністю д.

Виконання завдань Д вимагає від кожного її органу певної роботи, повязаної з використанням грошових коштів, тому у фіеи діяльності Д беруть участь всі держ органи законодавчої і виконавчої влади. Проте маштаби її фін діяльності і міра участі в ній неоднакові в силу відмінності у завданнях і у правовому статусі кожного з цих органів зокрема. Державні органи законодавчої влади (ВР У, ВР АРК, органи місцевого самоврядування) і держ органи виконавчої влади (КМ У, Рада Мін АРК, обл, Київська і Севастопольська міські, районні, районні в містах держ адміністрації) управляють фін діяльністю поряд із здійсненням ін функцій у відповідних територіальних маштабах – У в цілому, АРК, відпов адмін-територ одиниці. В їх компетенцію вход вирішення заг фін питань, що забезпечують комплексний економ і соц розвиток, формування збалансованого ринкового господарства на відпов території.

ВР У встановлює:Держ Бюджет У і бюджетну систему У, систему оподаткування, податки і збори; засади створення і функціонування фін, грошового, кредитного таінвестиційного ринків; статус нац валюти, а також іноземних валют на території У; порядок утвор і погашеннядерж внутрішнього і зовнішнього боргу; порядок випуску і обігу держ цінних паперів, їх види і типи.

Президент У здійснює керівництво фін діяльністю Д, призначає Мін фінансів, представляє на затвердження ВРУ кандидатуру голови НБУ, призначає половину складу Ради НБУ, може скасовувати акти КМ У та акти КМ АРК., він наділений правом вето щодо прийняття ВР У законів із наступним поверненням їх на розгляд до ВР У; він створює в межах коштів, передбачених у держ бюджеті У, для здійснення своїх повноважень консультативні, дорадчі та ін допоміжні органи і служби.

Всі ці функції вищеназваних держ органів законод і викон влади У забезпечують стратегічне, заг керівництво й управління держ фінансами.

Організація оперативного управління фінансами здійснюється через спеціалізовані держ органи виконавчої влади, насамперед через її фін аппарат, склад і структура якого повяз з держ устроєм країни.

Органи виконавчої влади в У в зал від міри їх участі у фін діяльності можна поділити на дві групи:

-органи виконавчої влади, що здійснюють керівництво фінансами поряд із виконанням своїх осн функцій і завдань ( Мін фінансів, відомства і ін органи викон влади), їх повноваження визнач нормативно-правові акти КМ У або Ради Мін АРК;

-органи викон влади, для яких сама фін діяльність є основною. Ці органи спец створені для здійснення управління фінансами та кредитом і складають в сукупності систему фін-кредитних органів. Мін фінансів є цн спеціалізованим органом держ викон влади по управлінню фінансами.

94.Система і завдання органів держ.Податкової служби.

До системи органів державної податкової служби належать: Державна податкова адміністрація України, державні податкові адміністрації в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі, державні податкові інспекції в районах, містах (крім міст Києва та Севастополя), районах у містах (далі - органи державної податкової служби).

У складі органів державної податкової служби знаходяться відповідні спеціальні підрозділи по боротьбі з податковими правопорушеннями (далі - податкова міліція).

Державна податкова адміністрація України залежно від кількості платників податків та інших місцевих умов може утворювати міжрайонні (на два і більше районів), об'єднані (на місто і район) державні податкові інспекції та у їх складі відповідні підрозділи податкової міліції.

У Державній податковій адміністрації України та державних податкових адміністраціях в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі утворюються колегії. Чисельність і склад колегії Державної податкової адміністрації України затверджуються Кабінетом Міністрів України, а колегій державних податкових адміністрацій в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі - Державною податковою адміністрацією України. Колегії є дорадчими органами і розглядають найважливіші напрями діяльності відповідних державних податкових адміністрацій.

Структура Державної податкової адміністрації України затверджується Кабінетом Міністрів України.

Завданнями органів державної податкової служби є:

-здійснення контролю за додержанням податкового законодавства, правильністю обчислення, повнотою і своєчасністю сплати до бюджетів, державних цільових фондів податків і зборів (обов'язкових платежів), а також неподаткових доходів, установлених законодавством (далі - податки, інші платежі);

-внесення у встановленому порядку пропозицій щодо вдосконалення податкового законодавства;

-прийняття у випадках, передбачених законом, нормативно-правових актів і методичних рекомендацій з питань оподаткування;

-формування та ведення Державного реєстру фізичних осіб - платників податків та інших обов'язкових платежів та Єдиного банку даних про платників податків - юридичних осіб;

-роз'яснення законодавства з питань оподаткування серед платників податків;

-запобігання злочинам та іншим правопорушенням, віднесеним законом до компетенції податкової міліції, їх розкриття, припинення, розслідування та провадження у справах про адміністративні правопорушення.

Соседние файлы в предмете Финансовое право