Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ФП (шпоры).doc
Скачиваний:
68
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
1.01 Mб
Скачать

74. Правовий режим цільових бюджетних фондів д.

В складі держ бюджету У створюються цільові фонди коштів для їх більш оперативного і ефективного використання для розвитку галузей нар господарства, боротьби з незайнятістю , задоволення соц потреб населення, бо кошти, які вносять в бюджет платники мають цільове призначення. Крім того, джерелами формування цільових бюджетних фондів можуть бути бюджетні кошти, цільові держ позики.

Законом У “Про держ бюджет” в держ бюджет включені Фонд для здійснення заходів щодо ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи та соц захисту населення; Держ фонд сприяння захисту населення; Фонд розвитку паливно-енергетичного комплексу;Держ цільовий фонд розвитку промисловості; Держ іноваційний фонд; Фонд соц страхування; Фонд охорони навколишнього прир середовища. Ці фонди утвор кілька років тому. Кожний з них спочатку був позабюджетним, а потім ситуація змінилась.

75.Бюджетний запит.

Бюджетний запит - документ, підготовлений розпорядником бюджетних коштів, що містить пропозиції з відповідними обгрунтуваннями щодо обсягу бюджетних коштів, необхідних для його діяльності на наступний бюджетний період;

Ст.34. Інструкції з підготовки бюджетних запитів Для підготовки пропозицій проекту Державного бюджету України Міністерство фінансів України розробляє і доводить до головних розпорядників бюджетних коштів інструкції щодо підготовки бюджетних запитів. Інструкції щодо підготовки бюджетних запитів можуть запроваджувати організаційні, фінансові та інші обмеження, яких зобов'язані дотримуватися усі розпорядники бюджетних коштів у процесі підготовки бюджетних запитів.

Ст. 35. Розроблення бюджетного запитуГоловні розпорядники бюджетних коштів організують розроблення бюджетних запитів для подання Міністерству фінансів України в терміни та порядку, встановлені Міністерством фінансів України.Головні розпорядники бюджетних коштів несуть відповідальність за своєчасність, достовірність та зміст поданих Міністерству фінансів України бюджетних запитів, які мають містити всю інформацію, необхідну для аналізу показників проекту Державного бюджету України, згідно з вимогами Міністерства фінансів України.

Ст.36. Аналіз бюджетних запитів і розробка пропозицій проекту Державного бюджету України Міністерство фінансів України на будь-якому етапі складання і розгляду проекту Державного бюджету України проводить аналіз бюджетного запиту, поданого головним розпорядником бюджетних коштів, з точки зору його відповідності меті, пріоритетності, а також ефективності використання бюджетних коштів. На основі результатів аналізу Міністр фінансів України приймає рішення про включення бюджетного запиту до пропозиції проекту Державного бюджету України перед поданням його на розгляд Кабінету Міністрів України.

На основі аналізу бюджетних запитів, що подаються відповідно до статті 35 цього Кодексу, Міністерство фінансів України готує проект закону про Державний бюджет України. Міністерство фінансів України в період підготовки пропозицій проекту Державного бюджету України розглядає та вживає заходів щодо усунення розбіжностей з головними розпорядниками бюджетних коштів. У разі, коли узгодження не досягнуто, Міністерство фінансів України додає свій висновок з неузгоджених питань до зазначених пропозицій, які подаються Кабінету Міністрів України.

Соседние файлы в предмете Финансовое право