Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ФП (шпоры).doc
Скачиваний:
68
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
1.01 Mб
Скачать

32.Зведений бюджет.

Зведений бюджет є сукупністю показників бюджетів, що використовуються для аналізу і прогнозування економічного і соціального розвитку держави. Зведений бюджет використовується для аналізу і визначення засад державного регулювання економічного і соц.розвитку України.

Зведений бюджет України включає показники Державного бюджету України, зведеного бюджету Автономної Республіки Крим та зведених бюджетів областей та міст Києва і Севастополя.

Зведений бюджет Автономної Республіки Крим включає показники бюджету Автономної Республіки Крим, зведених бюджетів її районів та бюджетів міст республіканського значення.

Зведений бюджет області включає показники обласного бюджету, зведених бюджетів районів і бюджетів міст обласного значення цієї області.

Зведений бюджет району включає показники районних бюджетів, бюджетів міст районного значення, селищних та сільських бюджетів цього району.

Зведений бюджет міста з районним поділом включає показники міського бюджету та бюджетів районів, що входять до його складу. У разі, коли місту або району у місті адміністративно підпорядковані інші міста, селища чи села, зведений бюджет міста або району в місті включає показники бюджетів цих міст, селищ та сіл.

33.Несвоєчасне прийняття місцевих бюджетів.

Якщо до початку нового бюджетного періоду не прийнято відповідне рішення про місцевий бюджет, Рада міністрів Автономної Республіки Крим, місцеві державні адміністрації та виконавчі органи відповідних рад мають право здійснювати витрати з відповідного бюджету лише на цілі, які визначені у рішенні про місцевий бюджет на попередній бюджетний період. При цьому щомісячні видатки не можуть перевищувати 1/12 обсягу видатків, визначених рішенням відповідної ради про бюджет на попередній бюджетний період, крім випадків, передбачених частиною четвертою статті 15 та частиною четвертою статті 23 цього Кодексу. До прийняття рішення про місцевий бюджет на поточний бюджетний період провадити капітальні видатки забороняється.

34. Чим забезпечується єдність бюджетної системи України?

Принцип єдності бюджетної системи забезпечується існу­ванням єдиного рахунку доходів і видатків кожної ланки бюджетної системи. Єдність бюджетної системи забезпечується та­кож єдиною правовою базою; єдиною бюджетною класифіка­цією; єдністю форм бюджетної документації, що встановлю­ються Міністерством фінансів України; наданнях статистичної і бюджетної інформації для зведених бюджетів усіх рівнів; єди­ною грошовою системою в державі; на взаємодії бюджетних ланок усіх рівнів. Бюджетна система України є єдиною і тому, що при формуванні бюджетів використовується єдина бюджет­на політика, яка втілюється в щорічній бюджетній резолюції Верховної Ради. Найважливішим завданням бюджетної політики є забезпечення соціальної стабільності, створення умов зрос­тання життєвого рівня населення України, стабілізації вироб­ництва; здійснення структурної перебудови й концентрації коштів на пріоритетних напрямках розвитку економіки.

Єдність бюджетної системи виявляється у взаємодії бюд­жетів усіх рівнів з питань доходів. Взаємодія йде шляхом роз­поділу між бюджетами регулюючих доходних джерел, утворен­ня і часткового перерозподілу цільових фондів. Єдність бюд­жетної системи дозволяє проведення єдиної фінансової, в тому числі податкової політики.

35.Розгляд звіту про виконання держ.бюджету України.

Рахункова палата протягом двох тижнів з дня офіційного подання Кабінетом Міністрів України річного звіту про виконання закону про Державний бюджет України готує висновки щодо використання коштів Державного бюджету України.

Верховна Рада України розглядає звіт про виконання закону про Державний бюджет України у двотижневий термін з дня отримання висновків Рахункової палати щодо використання коштів Державного бюджету України.

Звіт Кабінету Міністрів України перед Верховною Радою України про виконання закону про Державний бюджет України представляє Міністр фінансів України. Верховна Рада України може заслухати головних розпорядників коштів Державного бюджету України щодо використання ними бюджетних коштів.

Із співдоповіддю про виконання закону про Державний бюджет України виступають Голова Комітету Верховної Ради України з питань бюджету та Голова Рахункової палати.

За результатами розгляду Верховна Рада України приймає рішення щодо звіту про виконання закону про Державний бюджет України.

Соседние файлы в предмете Финансовое право