Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
SGMM.pdf
Скачиваний:
3095
Добавлен:
22.02.2015
Размер:
12.78 Mб
Скачать

Розділ 4

польоту, знаходять витрату отрутохімікатів за секунду, л/с: q = 36QBv000.

Відповідно до підрахованої витрати за секунду підбирають певну кіль- кість розпилювачів і розмір їхніх вихідних отворів. На зайві ніпелі встанов- люють заглушки. При обприскуванні гербіцидами потрібно забезпечити більш грубе розпилювання рідини. Для цього зменшують тиск і у штанзі, встановлюючи дросельні пластинки у місцях зєднання середніх секцій штанги з патрубками.

Запитання і завдання для самоперевірки

1. Методи захисту рослин та їх порівняльна характеристика. 2. Які отрутохімікати застосовують для захисту рослин. Способи їх нанесення на рослини. 3. Які агротехнічні вимоги мають задовольняти машини для захисту рослин? 4. У чому полягає суть процесу роботи машин для захис- ту рослин і яка їх загальна будова? 5. Який комплекс машин застосову- ють для знезаражування посівних та садильних матеріалів? 6. Будова і

процес роботи комплексів для термічного знезаражування насіння. 7. Як відбувається тех- нологічний процес протруювача для знезаражування бульб картоплі? 8. Суть технологіч- ного процесу сучасних протруювачів насіння, їх будова і налагоджування на заданий ре- жим роботи. 9. Які технології та типи машин застосовують для обприскування рослин?

10.Загальна будова та типи робочих органів і допоміжного обладнання обприскувачів.

11.Технологічний процес і особливості використання штангових обприскувачів. 12. Техно- логічний процес і особливості використання вентиляторних обприскувачів. 13. Будова сис- тем контролю та автоматичного регулювання ви трати робочої рідини у сучасних обприс- кувачів. 14. В якій послідовності здійснюється технологічне налагодження та організація роботи оприскувачів? 15. Суть технологічного процесу агрегату для приготування робочих рідин пестицидів. 16. Особливості застосування процесу обпилювання рослин і суть техно- логічного процесу обпилювача. 17. Які особливості застосування аерозолів у сільському господарстві та суть технологічного процесу аерозольного генератора? 18. Які машини ви- користовують для фумігації та їхній технологічний процес? 19. Особливості застосування сільськогосподарської авіаційної апаратури для обприскування і особливості її налагоджу- вання на заданий режим. 20. Які основні засоби техніки безпеки та технічного обслугову- вання машин для хімічного захисту рослин?

242

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]