Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
SGMM.pdf
Скачиваний:
3095
Добавлен:
22.02.2015
Размер:
12.78 Mб
Скачать

Меліоративні машини

ням їх у роботу. Це скорочує час наповнення системи водою і зменшує витра- ти води через зливні клапани та дощувальні апарати. Щоб вимкнути дощу- вальну машину, потрібно спочатку зупинити насосний агрегат.

Технологічне налагодження дощувальної машини «Фрегат». Повністю за- крити ручку регулятора швидкості руху останнього візка і промивний патру- бок (рукоятку крана-задавача встановити у положення «Закрито»). Підняти штовхачі коліс привідних візків, відкрити всі крани дощувальних апаратів. Увімкнути насосну станцію і, плавно відкриваючи засувку на напірному тру- бопроводі, довести тиск на нерухомій опорі до 0,65 МПа.

Налагоджувати апарати від першого до останнього візка в такій послідов- ності: закрити кран перед апаратом, що регулюється; встановити і закріпити на основній насадці манометр з трубкою Піто на відстані 3 мм від кінця соп- ла; поступово відкриваючи кран, довести тиск води за манометром приладу ППД-6 до потрібного значення.

Установити кут сектора поливу кінцевого дощувального апарата. При встановленні кінцевого апарата на полив по колу необхідно підняти і закрі- пити палець перекидного важеля.

Перевірити роботу всіх апаратів у зворотній послідовності. Після перевірки ввести у струмінь гвинти-розсікачі так, щоб не порушити компактність стру- меня і характеру обертання апарата. Перевести кран-задавач у положення «Відкрито» і опустити штовхачі коліс.

Запитання і завдання для самоперевірки

1. Які посівні і садильні машини використовують у розсадниках? 2. Які машини застосовують для висіву та садіння сіянців і саджанців? 3. Будова і процес роботи машини для висіву насіння і висаджування саджанців лісових культур. 4. Будова і процес роботи викопувальної ско- би? 5. Будова і процес роботи обладнання для механічного обробітку ґрун- ту в лісівництві. 6. Які машини і знаряддя застосовують для освоєння нових земель? 7. Особливості будови конструкції плугів для освоєння но-

вих земель. 8. Будова і принцип роботи дискових борін. 9. Які є види котків? 10. Будова і процес роботи кущоріза. 11. Які машини застосовують для викорчовування пеньків і зби- рання каміння? 12. Які є способи осушування боліт? 13. Будова канавокопачів і кротодре- нажних машин. 14. Які машини і знаряддя використовують для землерийних робіт? 15. Робоче обладнання універсального екскаватора. 16. Яка будова бульдозера? 17. Для чого призначений скрепер і як він працює? 18. Які регулювання має відвал грейдера? 19. Основні види меліоративних робіт і комплекси машин для їх механізації. 20. Назвіть типи машин для культуртехнічних робіт. 21. Загальна будова і робочий процес кущорізів, викорчовувачів, каменезбиральних машин. 22. Типи машин для земляних робіт, загальна будова і робочий процес каналокопачів, екскаваторів, грейдерів. 23. Які ви знаєте способи поливу? 24. Загальна будова і робочий процес дощувальних машин та установок.

537

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]