Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка з експлуатації нова.doc
Скачиваний:
228
Добавлен:
22.02.2015
Размер:
14.37 Mб
Скачать

3. Лоткова вібраційна сушарка

В лоткових вібраційних зерносушарок дія вібраційного поля обумовлена можливістю одночасного транспортування продукції в робочій зоні і створення псевдозрідженого шару матеріалу.

Схема вібраційної сушарки А1-КВР представлена на рис. 3.

Рис. 3. Схема вібраційної лоткової сушарки А1-КВР:

1,5 – вентиляційно-калориферні станції; 2 – завантажувальний пристрій; 3 – вібропривод; 4 – живильник; 6 – батареї циклонів.

Вібраційний спосіб сушіння дозволяє знизити гідравлічний опір шарів продукту значної товщини, забезпечити рівномірне розподілення повітря, організувати направлення переміщення матеріалу в сушарці в порівнянні з сушіння на нерухомій решітці.

Вібраційна сушарка А1 – КВР (рис. 3) складається з сушильної камери, двох вентиляційно-калориферних станцій 1,5, батареї циклонів 6, завантажувального пристрою 2 з живильником 4, відсмоктую чого вентилятора і пульта керування. Сушильна камера являє собою жорсткий металічний каркас, облікований теплоізоляційними панелями і оснащений дверми та оглядовими вікнами. В камері знаходиться 4 сушильних короба, розташовані один під другим і попарно з’єднані вертикальними тягами, які кінематично зв’язані з віброприводом 3 і ресорами, розташовані під стелею камери. Пари коробів (другий та четвертий – 1, перший та третій – 5) коливаються противофазно в вертикальній площині з номінальною амплітудою 8 мм і частотою 450 коливань в хвилину. В кожному сушильному коробі жорстко закріплено перфороване решето, під який подається підігріте повітря.

В кінці кожної решітки встановлені переливні пороги, висота яких регулюється від 0 до 130 мм за допомогою їх повороту. Оптимальна висота порогів – 100 мм.

Для сушіння зерна в вібраційному шарі запропонована вібраційна зерносушарка з використання інфрачервоного випромінювання в комплексі з конвективним сушіння, що дозволяє інтенсифікувати процес (рис. 4).

Зерно надходить з бункера 2 і дозатором 3 направляється на сушіння в камеру 2 при цьому отримує вібраційні рухи від сита 9, що отримує вібрацію від електродвигуна 7 через механізм10. Також в установці досягається рівномірне розподілення теплоносія за допомогою засувок 11, який проходить крізь вібруючий матеріал і відводиться з камери крізь відвідний патрубок 6.

Рис. 4. Лоткова вібраційна зерносушарка з додатковим

інфрачервоним сушінням зерна

1 – прямокутна камера; 2 – бункер; 3 – дозатор; 4 – джерело інфрочервного випромінювання; 5 – теплоізоляція; 6 – відвідний патрубок; 7 – електродвигун; 8 – вивантажувальний пристрій; 9 – сито; 10 – вібраційний механізм; 11 – засувки; 12 – повітропідвідний короб.

3. Спіральна вібраційна сушарка

Для проведення процесу сушіння, охолодження та нагрівання зерна розроблені вібраційні машини фірми Banyagyutacsgyar (Угорщина) та фірми JOST (Німеччина) (рис. 5).

а) б) в)

Рис. 5. Вібраційна спіральна зерносушарка фірми Banyagyutacsgyar (Угорщина) (а), охолоджувач та нагрівач фірми JOST (Німеччина) (б,в).

В вібраційній спіральні зерносушарці фірми Banyagyutacsgyar (Угорщина) (рис. 3,а) рух теплоносія відбувається в радіальному напрямку. Фірма JOST (Німеччина) запропонувала в вібраційних апаратах для сушіння, нагрівання та охолодження (рис. 3, б,в) використовувати рух теплоносія в центральній трубі і вихід його через спеціальні жалюзі між спіральними лотками вище шару матеріалу, що забезпечує рівномірне сушіння зерна по всій довжині апарату. Підігрівання теплоносія в вібраційному нагрівачі відбувається в калориферах, що встановлені рядом з апаратом на невібруючій основі і з’єднаним з ним гнучким шлангом.