Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
глобалка.docx
Скачиваний:
4
Добавлен:
26.11.2018
Размер:
152.84 Кб
Скачать

70. Стратегії та перспективи консолідації корп стр-р.

Взаємопов’язані складові ели консолідації к-лу: його концентрація (зосередження, нарощування, зрост к-лу за рах капіталізації доходів; призводить до збіл.кап-лу) та централізація (збільш розмірів к-лу за рах злиття, поглинання та об’єднання раніше самостійних к-лів; сприяє перерозподілу існуючого к-лу; прискорює процес концентрації к-лу).

Мотиви консолідації: макс-я прибутку комп та посилення конк переваг на р; технічні й технологічні переваги; економія від масштабу в-ва; вища стійкість та стабільність п-ва в умовах кризи; переваги у сфері обігу; зниження в-т; підвищення к-сті п-ва.

Осн напрямки модифікації корпор стр-р упр-ня:

1. перехід від вузьк функт спец-ції до інтеграції у складі та хар-рі управл д-ті, в стилі упр-ня

2. дебюрократизація, відмова від формалізації

3. скорочення к-ті ієрарх рівнів (більш конкурспром будуть не великі централіз компанії, а середні з гнучк спеціалізм формами праці мережі фірми)

4. трансформ-ція організац стр-р з пірамідальних до пласких

5. здійснення децентралізм-ї кількох функцій упр-ня (виробн., збут)

6. підвищення статусу інформац і кадр з-бів інтеграції

7. створення автономних груп

71. Євроатлантична інтеграційна стратегія України і проблеми її реалізації.

Євроатлантична інтеграційна стратегія України – це ряд дій спрямованих на політичну, економічну, правову перебудову України, для її скорішого вступу в НАТО та ЄВРОСОЮЗ.

Осн проблеми: відсутність законодавчої бази, незадовільний соц.-ек стан, відсутність інституційного забезпечення. Що необхідно зробити :

1.реалізувати стратегію випереджаючого розвитку, яка має забезпечити щорічні темпи зрост ВВП 6 – 7 %.

2.комплекс заходів щодо структурної перебудови ек-ки та переведення її на інноваційний шлях розвитку.

3.не менше 60 % експорту має спрямовуватися до країн ЄС, якщо Україна прагне до членства в ньому.

4.поліпшення інвест клімату, активне залучення західних капіталів

5.зменшувати енергетичну залежність від Росії та активізувати інтеграцію в європейський енергетичний простір.

72. Парадокси фінансової глобалізації.

1).Стратифікації, (уніфікації і різноманіття).

2).Дисоціації (інтеграція і дезеінтеграція)

3).Гр.галузевих парадоксів:

І парад. „домашнього заміщення” ґрунтується на ідеї про те, що диверсифікований фінансовий портфель позначається на значно більших очікуваних прибутках у порівнянні з недиверсифікованим (за умов однакового рівня ризику). Моделі селекції портфельних інвестицій, розроблені Г. Марковіцем і Дж. Тобіном.

ІІ Парад. Філдстайна-Хоріока. Не обмеж функціонування міжн ринку капітал дозволяє внутр норми інвестицій відхилятися від норми нагромадж. Отже, нагромадж поза залежн від місця розташув повин бути ефективно використ по всьому ринку. Ін вест не обмеж тільки нац кордонами і нац нагромадж, оскіль джерелом ін вест ресурс повинен бути і міжн ринок капіт. Більшість Інд розв кр, які хар-ся високою нормою нагромадж та вис норму інвест. Звідси роблять висновок про низьку міжн мобільність капіт. За їх думкою світ ринок кап не сприяє одреж країною довготермін приб від міжчос торг.

III Парад. низьк мобільності нетто потоків капіт”. Гол парад. ринку тов і послуг, який є част глоб – це суперечність лібераліз і протекціонізму. Всупереч ідеї лібераліз світ тов ринків, яка реаліз під егідою СОТ досі зберіг значні бар’єри на шляху вільн руху тов маси. При чому, ці бар’єри ініціюються не кр 3-го світу, а розвин кр. В США зберіг вел кільк митн тариф на імпорт таких товарів.: -харч прод,-текстиль, - обяг, - ювелір прикраси, - залізн вагони. В Китаї прожовж блокада іноземн участі в ряді галузей нац ек.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]