Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
cpc.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
21.11.2019
Размер:
2.61 Mб
Скачать

5. Контрольна сума udp-данограми

Особливістю є те що при обчисленні контрольної суми (як в UDP так і в TCP) використовується 12-ти байтний псевдо-заголовок, що включає деякі поля з IP-заголовку. Це зроблено для того, щоб можна було подвійно перевірити, що UDP данограма прийшла точно за призначенням.

Коли UDP данограма складається з непарної кількості байтів, то умовно додається байт набивки (pad byte) рівний 0 (тільки для обчислення контрольної суми), який звичайно не передається. Поля що використовуються для обчислення контрольної суми показані на рисунку 6.17.

Якщо обчислена джерелом контрольна сума получається рівна 0 то замість 0 записується 0xFFFF, а якщо це поле на приймальній стороні всеж таки рівне 0 то це означає що джерело UDP данограми не обчислювало контрольну суму. Насьогодні майже всі TCP/IP реалізації використовують обчислення та перевірку UDP контрольної суми по замовчуванню.

Контрольна сума UDP обчислюється джерелом і перевіряється тільки призначенням, тобто маршрутизатори, які просто передають UDP данограму з одного мережевого інтерфейса на інший такої перевірки не роблять. При виявленні на приймальній стороні помилки за допомогою контрольної суми, UDP данограма простоо ігнорується (так само як і в IP), при цьому у відповідь не відсилається ніякого повідомлення ICMP про помилки.

Контрольні питання

              1. Як працюють мультипрограмні операційні системи ?

              2. Що таке UDP- данограма ?

              3. З яких полів складається UDP- заголовок ?

              4. Як обчислюється контрольна сума ?

Тема 7.1 Розвиток засобів доступу до мережі Інтернет

План лекції

              1. Загальні відомості

              2. Огляд альтернатив доступу

              3. Розв'язання для провідних кабелів типу "вита пара"

1. Загальні відомості

Рисунок 7.1. Швидкості передавання даних, необхідні для підтримки різних послуг, і швидкості доступу, наяні протягом останніх років

Розвиток засобів доступу відбувається передовсім під впливом вимог щодо збільшення ширини смуги для підтримки зростаючої кількості користувачів. Перед 1994 роком трафік, який пересилався через Internet, складався передовсім з текстової інформації, а найбільш поширеними видами послуг були пересилання файлів та електронна пошта. Зростання обсягів інформації, яка передається Internet'ом від 1995 року частково обумовлений графічною природою World Wide Web (WWW), що у свою чергу пов'язане з тим, що графічні зображення у цифровій формі складаються з великої кількості бітів. Передавання таких файлів вимагає значно більших швидкостей, ніж це необхідно для порівняно малих текстових файлів. WWW також створив базу для зростання інших застосувань, таких як анімована графіка, аудіо та низькошвидкісне відео. Це у свою чергу створює потребу у збільшенні можливостей високошвидкісного доступу. Рисунок 7.1 показує часові залежності швидкості доступу для трьох частин множини користувачів: середніх, 20% вищих і 2% вищих.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]