Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Вис_Инф_Т_Nbook28_ukr пособие для курсовой.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
19.11.2019
Размер:
6.7 Mб
Скачать

Создание значков для предпросмотра изображений

Завантаження великих зображень займає багато часу. Розповсюджений підхід до рішення даної проблеми — розмістити на Web-сторінці невелике зображення для передогляду (Thumbnail) з гіперпосиланням до зображення вихідного розміру. У такий спосіб велике зображення буде завантажуватися тільки за бажанням відвідувача вашого сайту.

Для створення значка передогляду за допомогою Front Page треба:

  1. уставити зображення великого розміру на те місце, де, на вашу думку, повинний розташовуватися значок1 передогляду;

  2. виділити це зображення (тобто клацнути по ньому лівою клавішею миші);

  3. вибрати кнопку Auto Thumbnail на панелі інструментів Pictures (Зображення), або натиснути комбінацію клавіш {Ctrl+T}.

У результаті ваших дій Front Page автоматично видалить велике зображення з вашої Web- сторінки, розмістить на його місці значок передогляду і створить гіперпосилання від цього значка до вихідного зображення;

Якщо є необхідність, то можна вручну настроїти розмір значка передогляду, для цього досить виділити його і за допомогою маркерів (кутових — для пропорційної зміни, бічних — горизонтальної і вертикальних — для зміни розмірів значка по ширині або висоті) настроїти розмір значка передогляду. При збереженні Web-сторінки Front Page відкриє диалоговое окно Save Embedded File, у якому ви зможете змінити імена іконки і вихідного файлу зображення.

За допомогою діалогового вікна Page Options (Параметри сторінки) можна вказати спосіб створення значків передогляду. Для цього:

  • • у меню Tools виберіть пункт Page Options (Сервіс Параметри сторінки);

  • • у діалоговому вікні, що з'явилися, Page Options (Параметри сторінки) (відкрийте вкладку AutoThumbnail.

Рисунок 4.123 – Параметри сторінки

На даній вкладці вам пропонується задати три параметри:

Set — установити розмір — служить для установки розміру створюваного зменшеного зображення — його висоти або ширини; Front Page дотримує пропорції оригіналу.

Width (Ширина) — задається ширина зменшеного зображення в пікселах;

Height (Висота) — задається висота зменшеного зображення в пікселях;

Shortest Side (Менша сторона) — задається менший розмір у пікселах;

Longest Side (Велика сторона) — задається більший розмір у пікселах.

Border Thickness — товщина рамки, вказується в пікселях;

Beveled Edge — скошений край.

Для додання значкові передогляду ефекту опуклості установите прапорець Beveled Edge (Скошений край).

Н абудовуючи параметри значка передогляду за допомогою діалогового вікна Page Options (Параметри сторінки) ви не змінюєте властивості існуючих або виділених значків, а встановлюєте параметри для знову створюваних значків передогляду.

Настройка прозрачности

Усі зображення у форматі GIF і JPG мають прямокутну форму. При вставці таких зображень на Web-сторінку ви найчастіше одержуєте не зовсім те, що хотіли: або тло зображення не вбудовується в загальний дизайн вашого сайту, або «ріже» ока прямоугольность зображення (як на малюнку зверху).

От якби можна було зробити так, щоб зображення хоча б зрительно здавалося не прямокутним! (як на малюнку знизу).

І отут Front Page зможе допомогти вам. У нього існує чудова можливість позначити невикористовуваний колір у якості прозорого.

У такий спосіб ви відразу убиваєте двох зайців: забираючи колір тла, одержуєте зображення, «наклеєне на шматок абсолютно прозорого скла» приміщення якого на вашу сторінку приводить до бажаних результатів: стороннє тло «не б'є» по очах і виходить зорове обтікання зображення (тобто пропадає його «прямоугольность»).

Для того, щоб засобами Front Page зробити один колір прозорим, треба:

  1. виділити зображення, у якого ви хочете установити прозорість;

  2. натисніть на кнопку Set Transparent Color (Установити прозорий колір) на панелі інструментів Pictures (Зображення);

  3. лівою клавішею миші клацніть по тому кольору, що ви хочете зробити прозорим;

  4. усі ділянки зображення, колір яких збіжиться з обраним вами, стануть прозорими.

Front Page дозволяє установити в якості прозорого тільки один колір. Якщо вам необхідно зробити прозорими кілька кольорів, скористайтеся спеціальними графічними програмами, наприклад, Adobe PhotoShop.

Якщо в процесі роботи ви на одному (або декількох) зображеннях установили прозорі кольори, то Front Page розцінює це зображення як нове і при збереженні сторінки виведе диалоговое окно Save Embedded Images (Збереження впровадженого зображення) у якому ви зможете записати зображення з прозорістю під іншим ім'ям, зберігаючи тим самим оригінальне зображення.

Якщо ж зображення-оригінал зберігати не потрібно, запишіть зображення з прозорістю під старим ім'ям (тобто під ім'ям оригіналу).

Для відключення прозорості зображення відкрийте окно свойств обраного вами зображення і на вкладці General зніміть прапорець Transparent (Прозорість).