Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Вис_Инф_Т_Nbook28_ukr пособие для курсовой.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
19.11.2019
Размер:
6.7 Mб
Скачать

Вставка изображений на Web-страницу

Уставляти зображення на вашу Web-сторінку можна декількома способами:

1. перетащить изображение из Windows Explorer (тобто прямо з провідника);

2. перетащить изображение из Internet Explorer;

3. перетащить файл с изображением с панели Folder List, перетягнутитраницу;

4. с помощью буфера обмена — закопіювати зображення в буфер обміну з будь-якої іншої програми, а потім на сторінці вставити його з буфера обміну;

5. с помощью кнопки Insert Picture From File (Уставити зображення з файлу) на панелі інструментів Standard (Стандартна);

6. с помощью кнопки Insert Picture From File (Уставити зображення з файлу) на панелі інструментів Pictures (Зображення);

7. с помощью меню Insert Picture (Вставка Зображення).

Також можна вставити двома способами зображення з бібліотеки клипарта:

  • у меню Insert Picture (Вставка Зображення), вибрати пункт Clip Art (Зображення)

натиснувши кнопку Clip Art у діалоговому вікні Picture. Далі варто вибрати необхідне зображення в діалоговому вікні (див. рис. 4.9).

Рисунок 4.101 – Вибір зображення для вставки

Д обавление файлов мультимедіа

Крім простої графіки, як те — зображення у форматах *.gif, *.jpg, *.png і т.д. Front Page дозволяє розміщати на ваших Web-сторінках файли мультимедіа.

До них відносяться: відеокліпи, звуки...

Для вставки відеокліпу треба в меню Insert (Вставка) вибрати пункт Picture (Зображення), а потім Video (Відео).

Відкриється діалогове вікно Video (Відео), що дуже схоже на диалоговое окно Picture (Зображення), за винятком того, що в ньому будуть відображатися відеокліпи у форматі *.avi, *.asf, *.ram, *.ra; крім того, у вікні Video (Відео) відсутня кнопка Scan (Сканувати) (див. рис. 4.10).

Рисунок 4.112 – Вставка відео

 

Додати звук на Web-сторінку можна на вкладке General діалогового вікна Page Properties (Властивості сторінки).

 

Анимированные gif-файли розроблювачі програми не відносять до мультимедіа. Їхнє додавання на Web-сторінку виробляється обычным способом.

Як бачите, додати файли мультимедіа на Web-сторінку дуже навіть просто. Тепер подивимося, що ж можна настроїти у вставленого мультимедіа-файла.

Вкладка Video діалогового вікна Picture Properties (Властивості зображення) призначена для настроювання властивостей цифрових відеокліпів.

Розглянемо список атрибутів, що набудовуються, на цієї вкаладке.

Video sourse — у цьому полі вказується1 шлях до файлу відеокліпу. Як правило, Front Page прописує його автоматично при уставці відео-файлу на сторінку. Будьте уважні і простежите, щоб був правильно прописаний шлях (тобто використовувати відносну, а не абсолютну адресацію). Ніяких проблем з1 адресацією не буде, якщо ви завчасно помістите відео-файл у свій Web-вузол, хоча б у папку images).

Show control in Browser — якщо цей прапорець установлений, браузер відобразить кнопку для пуску перегляду і зупинки, а також надасть у ваше розпорядження засобу керування перемотуванням.

Repeat — у цьому розділі поміщені елементи керування, що дозволяють настроїти показ відеокліпу у вікні браузера:

Loop — визначає кількість показів відеокліпу браузером.

Forever — скасовує настроювання полючи Loop і дає вказівка браузерові показувати відеокліп безупинно.

Loop delay — визначає паузу між показами відеокліпу. Значення вказується в миллисекундах, за замовчуванням використовується значення 0.

Наприклад, щоб установити затримку між показами відеокліпу, рівним 5 секундам, у даному полі треба ввести значення 5000.

Start — даний розділ дозволяє настроїти початок показу відеокліпу:

On file open — відеокліп буде показаний негайно після його завантаження.

On mouse over — відеокліп буде показуватися при проходженні над ним курсору миші.

Як правило, відео-файли — це файли дуже великого розміру. Їхнє завантаження на вашій сторінці можуть зайняти кілька хвилин, що, відповідно, може привести до невдоволення відвідувачів вашого сайту.

Якщо ви усе-таки вирішили розмістити відео-файл на своїй Web-сторінці, то обов'язково супроводите ведучі до них гіперпосилання попередженнями про розмір файлу і передбачуваний час їхнього завантаження. Це дозволить відвідувачам вашого сайту самим вирішувати, потрібний чи ні їм перегляд даного файлу.