Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Автокад.Основи САПР, лекції.doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
18.11.2019
Размер:
8.36 Mб
Скачать

1.2. Довідникова система.

Для вирішення питань, що виникають в процесі роботи в любий момент можна скористатися довідниковою системою Автокаду. На цій лекції ми розглянемо основні аспекти використання довідки.

Найбільш простий спосіб виклику довідникової системи Автокаду – натискання на клавіатурі клавіші F1.

Крім того, можна скористатися командою Help>Help (Довідка –Довідка) або кнопкою зі знаком питання в правій частині рядка заголовка програми.

Довідка відобразиться в окремому вікні і, таким чином, не буде мішати роботі з програмою.

В правій частині вікна виводиться інформація з вибраної теми. Для вибору теми служить ліва область вікна. Вона містить три вкладки, з допомогою яких можна шукати інформацію різними способами.

На вкладці Зміст знаходиться список глав і розділів, що дають загальне ознайомлення про зміст довідникової системи.

Щоби отримати інформацію з конкретного розділу, клацніть на значку з плюсиком коло потрібної назви, розгорнувши цим самим список розділів. Знаходимо необхідний розділ і клацаємо на його назві.

Можна розвернути зразу всі розділи. Для цього клацніть правою кнопкою миші в області списку і в контекстному меню, що появилось, виберіть команду Відкрити все.

Щоби згорнути список, знову викликаємо контекстне меню і вибираємо команду Закрити все.

Наступна вкладка Покажчик містить алфавітний список ключових слів для всіх розділів довідникової системи. Щоби не перегортати весь список, можна ввести ключове слово в рядок пошуку.

Двічі клацаємо на входженні знайденого ключового слова, щоби відобразити відповідний розділ довідникової системи в правій частині вікна.

Якщо по одному ключовому слову можна перейти до декількох розділів, то відкривається додаткове вікно Знайдені розділи.

Вибираємо в ньому потрібний рядок і натискаємо кнопку Показати, щоби відкрити розділ довідки.

На третій вкладці Search (Пошук), можна здійснювати повнотекстовий пошук по всім розділах довідникової системи.

Наприклад, щоби взнати, як нарисувати коло, введемо в пошуковий рядок запит make circle (створити коло). Запит вводиться на англійській мові.

В полі вибору області пошуку можна вказати в яких документах потрібно шукати відповідні теми. Виберемо варіант All Documentation (Вся документація).

Натискаємо кнопку Search (Пошук). Знайдені розділи будуть відображені в порядку відповідності запиту: першими ідуть ті розділи, які найбільш точно відповідають на задане питання.

Клацаємо на потрібній темі, щоби отримати інформацію.

В більшості довідникових розділів в основній частині вікна є три вкладки: Concept (Поняття), Procedure (Процедура) і Quick Reference (Швидкі посилання).

На вкладці Concept (Поняття) приводиться загальне описання елементу або функції.

Вкладка Procedure (Процедура) містить покрокові інструкції для виконання стандартних процедур, що відносяться до поточного розділу.

Відкриємо одну із процедур. Як бачимо тут приведена покрокова процедура виконання конкретної задачі.

На вкладці Quick Reference (Швидкі посилання) відображається список команд і системних змінних, що відносяться до поточного розділу з посиланнями на детальний опис команд.

Якщо клацнути на якому-небудь посиланню, то відкриється опис вибраної команди або змінної.

З допомогою кнопки Закрити на панелі інструментів можна зменшити вікно довідки, забравши панель, що містить вкладки Зміст, Покажчик і Search (Пошук). Щоб знову відобразити цю панель, треба натиснути кнопку Показати.

Щоби закрити вікно Автокаду 2010 Help (Довідка Автокаду 2010), потрібно клацнути на кнопці Закрити.

Розміщені в правій частині заголовка вікна Автокаду рядок пошуку і кнопки належать інфоцентру – інструменту Автокаду, що дозволяє знайти відповіді як в розділах довідки, так і інтерактивно, використовуючи службу підтримки.

Введіть в рядок пошуку свій запит і натисніть кнопку Search (Пошук). Через деякий час ви побачите результати пошуку прямо в вікні програми.

Отже, в даній лекції ми познайомилися з структурою довідникової системи Автокаду і поговорили про прийоми, що дозволяють щвидко знайти потрібну інформацію.

На цьому лекція закінчена.