Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
2012 метод курсова.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
16.11.2019
Размер:
314.37 Кб
Скачать

Методичні рекомендації

Розглядаючи перше питання необхідно прослідкувати, як видозмінюється ціна в умовах еволюції товарного виробництва; розкрити сутність ціни товару за концепцією трудової вартості і концепцією корисності; розглянути функції, які вона виконує. Назвати найважливі критерії розмежування цін та основні види цін. Назвати, які фактори впливають на формування ринкової ціни та, як впливає на механізм ціноутворення держава.

У другому питанні необхідно розкрити сутність попиту і пропозиції; з’ясувати, які основні фактори впливають на їх формування. Розкрити зміст законів попиту й пропозиції, еластичності попиту і пропозиції; назвати фактори, які впливають на еластичність та розглянути її види.

У третьому питанні необхідно розкрити механізм формування ціни ринкової рівноваги та наслідки її порушення; побудувати графік та пояснити сутність точки ринкової рівноваги. Розглянути, як досягається рівновага на ринку товарів і послуг в умовах вільного ринку (досконалої конкуренції) та в умовах панування монополій (недосконалої конкуренції.)

Тема 10.

ФІРМА У СИСТЕМІ РИНКОВИХ ВІДНОСИН.

ПЛАН

Вступ

  1. Фірма як суб’єкт ринкових відносин

  2. Відтворення капіталу підприємства. Структура індивідуального капіталу.

  3. Особливості руху основного та оборотного капіталу. Шляхи прискорення обороту капіталу. Амортизація.

Висновок

Література

Література

  1. Основна література.

  2. Додаткова література:

  • Бень Т., Лоскутова Я. Методологічні підходи до формування власних інвестиційних ресурсів підприємств. // Економіка України.- 2003- №10.

  • Зозульов О. Про посилення конкурентних переваг підприємства. // Економіка України.- 2003- №8.

  • Кузьмін О., Шуляр Р. Економічні проблеми злиття підприємств. // Економіка України.- 2003- №12.

  • Орлов П., Орлов С. Удосконалення державної амортизаційної політики. // Економіка України.- 2003- №2.

  • Хотомлянський О., Колосок В. Амортизаційний фонд як джерело відтворення основних засобів. // Економіка України.- 2004- №3.

  • Огійчук М., Коваленко В., Кучеренко Л. Амортизаційна політика в сільському господарстві. // Економіка України.- 2003- №4.

Методичні рекомендації

У першому питанні необхідно розкрити сутність підприємства та основні умови його функціонування; стисло зупинитися на основних формах сучасних підприємств залежно від власності, розмірів, сфер діяльності.

При дослідженні наступного питання необхідно розкрити соціально-економічний зміст капіталу, як матеріальної основи діяльності підприємства. Навести точки зору про його сутність економістів різних шкіл; розглянути структуру індивідуального капіталу (виробничий та невиробничий капітал, капітал обігу, оборотні засоби підприємства).

У третьму питанні розкрити особливості руху основного та оборотного капіталу, дати характеристику трьом стадіям руху капіталу. Звернути увагу на критерії поділу капіталу на основний і оборотний; розкрити суть процесів кругообороту та обороту капіталу та необхідності його безперервного руху, розглянути основні шляхи прискорення обороту капіталу. Необхідно дати визначення зносу, основного капіталу, пояснити, яких двох видів може бути фізичний та моральний знос; розкрити сутність амортизації та способів її нарахування.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]