Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
2012 метод курсова.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
16.11.2019
Размер:
314.37 Кб
Скачать

V. Складання плану курсової роботи.

Вивчивши літературні джерела студент складає (корегує) план роботи та погоджує його з викладачем. Плани до тем, які дані в методичці носять рекомендаційний характер.

Оптимально збалансований план забезпечує якісне написання курсової роботи.

У плані можуть бути відображені такі питання:

-актуальність і значимість даної теми в сучасних умовах господарювання;

-теоретичний розгляд теми;

-аналіз проблем даної теми;

-стислі висновки (рекомендації) до досліджуваних питань;

-список літератури;

-додатки.

Vі .Збирання інформації, її опрацювання та написання курсової роботи.

Проаналізувавши теоретичні та, можливо, практичні матеріали з даної теми, студент систематизує та узагальнює їх, потім розміщує відповідно до плану роботи.

У вступі обгрунтовується актуальність і значення даної проблеми, підкреслюються питання, що будуть розглядатися у роботі, а також розглядається розробленність теми різними економічними школами.

У першому розділі розглядається теоретичний матеріал із даної теми, досліджуються різноманітні погляди на проблему роботи, при цьому автор має викласти свою точку зору.

Розглядати тему в теоретичному ракурсі потрібно з позиції аналізу головних економічних категорій і виявлення головних тенденцій функціонування даних категорій на сучасному етапі розвитку.

Глибоке вивчення об'єкта дослідження в теоретичному плані дасть можливість студенту правильно провести аналіз проблем ринкової економіки, яким присвячуються наступні розділи курсової роботи.

Важливими джерелами даних є довідник "Народне господарство України" та інші. Більшість таких довідників випускаються щорічно. Для об'єктивного аналізу доцільно відбирати такий фактичний матеріал, який виражений в однакових одиницях вимірювання, або такі дані, котрі після відповідної обробки, можуть бути порівняні.

Підібраний фактичний матеріал необхідно систематизувати відповідно до питань плану курсової роботи. Цікаві цифрові дані бажано обробити та звести в таблиці або діаграми.

Таблиці мають бути не громіздкими, а зручними та зрозумілими для огляду й аналізу. Поряд із таблицями пропонується використовувати графіки та схеми, що дозволяють більш наочно ілюструвати процеси та закономірності, які розглядаються в роботі.

На підставі проведеного аналізу студент має зробити висновки, які можуть носити як позитивний, так і негативний характер. Головне, щоб вони були економічно обгрунтованими.

Vіі. Оформлення курсової роботи.

Головними вимогами до написання курсової роботи є логічна послідовність викладу матеріалів, переконливість аргументації, точність формулювання, обґрунтованість висновків та пропозицій.

При оформленні роботи необхідно враховувати такі моменти:

  1. З усіх боків аркуша залишаються поля. Розмір лівого поля повинен бути 20мм., правого, верхнього, нижнього - 10мм.

  2. Заголовки розділів пишуться більшими буквами і розміщуються симетрично до тексту.

3) Сторінки роботи нумеруються внизу по середині.

4) Першою сторінкою є титульний аркуш, що повинен бути оформлений відповідно до додатка 1; другою сторінкою – план роботи. На ній ставиться цифра “2”.

5) Таблиці, ілюстрації ( схеми, графіки, діаграми та ін. ) розміщуються в тексті роботи. В тому випадку, якщо вони мають великий формат, то подаються як додатки і включаються в загальну нумерацію.

6) Цифровий матеріал, як правило, оформляється в таблиці, що розміщується після першого згадування про нього в тексті.

7) Формули варто писати від руки, чітко, креслярським шрифтом.

Пояснення значень символів та коефіцієнти наводяться безпосередньо під формулою.

8) Список літератури має включати 12-15 важливих джерел літератури, що використані в роботі і на які є конкретні посилання в тексті.

9) Якщо курсова робота має додатки, то вони оформляються як її продовження після списку літератури. Кожен додаток починається з нової сторінки. В правому верхньому куті пишеться слово “додаток”, а поряд із ним номер арабською цифрою без знака “№”. Наприклад : Додаток 5. Кожний додаток повинен мати заголовок.

Отже, у курсовій роботі матеріал подається в такій послідовності.

  • титульний лист;

  • план роботи (зазначити сторінки розміщення розділів, параграфів);

  • вступ;

  • основна частина;

  • висновок;

  • список літератури;

  • додатки.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]