Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лекції з 1С Бухгалтерії 1-4 тема.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
14.11.2019
Размер:
806.4 Кб
Скачать

2.6 Збереження документа. Запис документа.

Після заповнення всіх необхідних реквізитів документа його слід зберегти. У залежності від настроювання конкретного документа, можливі декілька варіантів такої дії. Якщо діалог для введення документа має відповідні кнопки, наприклад: “Ok”,”Зберегти”, “Записати” або аналогічні, збереження документа здійснюється шляхом натискування на таку кнопку. Якщо діалог для введення документа не має кнопок, явно призначених для збереження документа, то збереження документа здійснюється шляхом закриття вікна діалогу. Для цього необхідно натиснути на кнопку закриття вікна. В обох випадках, на екран буде виданий запит про необхідність збереження документа. Можна вибрати один із трьох варіантів відповіді:

Так” – зберегти документ і закрити вікно діалогу для введення документа;

Ні” – закрити вікно діалогу для введення документа, проте не зберігати документ;

Відміна” – повернутись в діалог введення документа.

2.7. Проведення документа.

Проведення документа називається дія, яка виконує зміну інших даних системи на підставі інформації документа.

Перш за все, для документів 1С: Бухгалтерія проведення використовуються для відображення в бухгалтерському обліку господарських операцій, інформація про які, введена в документ. Замітимо, що для деяких видів документів, проведення може не використовуватись. Зазвичай, це ті види документів, які не впливають на бухгалтерські підсумки та не виконують ніяких інших змін у даних системи.

П роведення документа. Запит на необхідність проведення документа, видається на екран при натискуванні кнопки форми документа, для якої визначена проведення документа. Зазвичай, це кнопка “Ok” або “Провести”. Якщо на запит відповісти “Так”, документ буде проведеним. У журналі документів проведений документ буде поміченим у крайній лівій колонці таким знаком . Відповівши “Ні” на запит, можна відмовитись від проведення відразу ж та виконати проведення в інший час. Щоб зробити документ не проведеним необхідно в меню “Дії” головного меню програми, вибрати функцію “Зробити документ не проведеним”. Після підтвердження, ознака проведеного документа зміниться на таку .

2.8 Пошук документа за номером.

Часто для індитифікації якого-небудь документа, достатньо назвати його вид і номер. Пошук необхідного документа ведеться найчастіше саме за цими ознаками.

Для пошуку документа за номером, необхідно натиснути клавіші Ctrl + F5” або вибрати пункт “Знайти за номером” із меню “Дії” головного меню програми. На екран буде виданий запит. Вікно запиту у верхній частині містить список видів документів, які включаються у поточний журнал. Клацаючи мишкою на найменуванні потрібного виду, необхідно вибрати види документів, у яких буде виконуватись пошук. Вибрані види документів будуть виділені інверсним кольором. Повторним клацанням мишки, виділення можна зняти і таким чином можна відмовитися від пошуку документів цього виду. У поле “№ документа” необхідно ввести номер, який необхідно знайти. Для виконання пошуку необхідно натиснути кнопку “Знайти”.