Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лекції з 1С Бухгалтерії 1-4 тема.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
14.11.2019
Размер:
806.4 Кб
Скачать

У будь-який момент можна натиснути клавішу “Esс” і відмовитись від виправлення номера рядка.

Перенумерація рядків табличної частини. Рядки табличної частини документа сортуються за номерами рядків. Тому, можливість коригування номера рядка можна використати для примусового сортування рядків табличної частини у певному порядку. Якщо в результаті видалення рядків табличної частини, порушилась безперервність їх номерів, її можна відновити, вибравши пункт “Відновити номер рядків” меню “Дії” головного меню програми.

Вставка рядка. При введені нового рядка в табличну частину документа, він добавляється в кінець. Однак, існує можливість, вставити рядок в потрібне місце табличної частини документа. Для цього необхідно помістити курсор на той рядок, перед яким передбачається розмістити новий рядок і вибрати пункт “Вставити рядок” із меню “Дії” головного меню програми.

Новому рядку буде привласнений номер того рядка, на якому стояв курсор. Після закінчення введення рядка, решта рядків будуть зміщені вниз і, відповідно, перенумеровані.

2.5 Коригування документа.

Для коригування документа, необхідно спочатку відкрити журнал документів, у якому зберігаються документи потрібного виду. Документ можна відкрити для коригування або проглядування, працюючи в журналі документів.

Натисніть клавішу ”Enter” або двічі клацнути мишкою у будь – якому місці рядка із записом потрібного документа. У наслідок будь-якої із цих дій, на екран буде виведена екранна форма документа.

Копіювання документа. Новий документ може бути введений шляхом копіювання уже існуючого документа. Для цього слід в журналі з документами потрібного виду, помістити курсор на рядок з документом, який передбачається копіювати, і натиснути клавішу F9 у результаті на екран буде видана форма документа, у якій усі реквізити, за винятком номера і дати документа, будуть скопійовані із реквізитів документа-взірця.

Видалення (Знищення) документа. Для відмітки на видалення або знищення документа помістіть курсор на рядок із документом, який передбачається видалити або знищити та натисніть клавішу Delete”. Після відповіді “Так” на запит про видалення запису документа, документ буде помічений на видалення або знищений. Для відміни помітки на видалення документа, відкрийте журнал, у якому відображаються документи необхідного виду, помістіть курсор на рядок із раніше поміченим документом і натисніть клавішу Delete”. Після відповіді “Так” на запит про відміну помітки на видалення, документ буде відновленим.

Введення документа на підставі. Система 1С: Бухгалтерія має можливість копіювати інформацію з документа одного виду в документ іншого виду. У цьому випадку для введення нових документів на підставі можна використати механізм введення на підставі. Цей механізм дозволяє, наприклад, створити видаткову накладну, переносячи у неї інформацію з раніше виписаного рахунку. Для введення документа на підставі іншого документа необхідно при роботі в журналі, встановити курсор на документ-основу і натиснути клавіші “Alt + F9”. На екран буде виданий список видів документів. У ньому необхідно клавішами або мишкою вибрати найменування необхідного виду документа і натиснути кнопку “Ok”. Після цього на екран буде видано діалог для вводу нового документа, вибраного виду, у якому реквізити будуть заповнені інформацією, скопійованою з документа-основи.