Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
практика моя.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
12.11.2019
Размер:
105.67 Кб
Скачать

Висновок і пропозиції

Згідно чинного законодавства всі суб’єкти підприємницької діяльності зобов’язані зберігати наявні в них грошові кошти на рахунках в банку. Дане підприємство обслуговується двома банками, а саме «Надрабанк» і «Ощадбанк», в яких зберігаються кошти і здійснюється їх використання на виробничі та інші потреби. Всі операції з рухом і використанням грошових коштів, як самими банками так і підприємством, відображаються і реєструються в ряді документів. Обслуговування руху коштів на підприємстві відбувається касиром і головним бухгалтером підприємства.

Взаємодія фермерського господарства «Едем» з постачальниками і покупцями здійснюється на основі договорів. Окрім цього дане підприємство в умовах нестабільної економіки і забезпеченню соціального захисту громадян взаємодія з соціальними і пенсійними фондами, щоб забезпечити своїм працівникам надійне майбутнє і благодійне життя після настання пенсійного віку.

Основну частину грошових надходжень ФГ «Едем» одержує від основного виду діяльності, а саме, від виробництва і реалізації продукції свинарства, яке є його основною спеціалізацією. Окрім цього підприємство також може отримувати прибуток з інших джерел і нести інші витрати, які не включаться в собівартість продукції і відшкодовуються за рахунок виручки від реалізації основної продукції.

Як і будь-яке підприємство, ФГ «Едем», при необхідності додаткових грошових коштів користується кредитними послугами. За коефіцієнтами заборгованості, ліквідності, активності та прибутковості активів ФГ «Едем» є надійним клієнтом для банківських установ.

Оскільки основні фонди в процесі експлуатації зазнають фізичного зносу і втрачають свої експлуатаційні якості. Від своєчасності та якості ремонту залежить ефективність використання основних виробничих фондів і в даному підприємстві проводять поточний, середній і капітальний ремонт основних виробничих фондів. Специфічним видом капітальних вкладень є витрати на формування основного стада продуктової худоби.

ФГ «Едем» має розроблений бізнес-проект до 2013 р. Даний бізнес-проект містить усі основні відомості по витратах і прибутку даного підприємства. У фінансовій часині бізнес-проекта ФГ «Едем» планується, збільшувати обсяги виробництва, у галузі тваринництва, кожні 2 р. приблизно на 1500 - 2000 ц., із зменшенням витрат самого виробництва.

За оцінкою фінансового стану, тобто за всіма показниками платоспроможності, ділової активності підприємство знаходиться у досить стабільній ситуації, також є позитивними усі коефіцієнти фінансової стійкості підприємства на кінець року порівняно з початком. Окрім цих всіх показників діяльності підприємства, вони не характеризують рівень ефективності діяльності підприємства, вкладених затрат, використаного майна, як показники рентабельності. Хоч показники рентабельність підприємства у 2009 р. порівняно з 2008 р. зменшилися, але все одно підприємство залишається рентабельним у своїй діяльності.

ФГ «Едем» окрім плати в соціальні та пенсійні фонди, також здійснює плату в державний бюджет, у вигляді обов’язкових податкових платежів. Першим з цих податків є фіксований сільськогосподарський податок, об’єктом оподаткування якого є площа сільськогосподарських угідь. ПДВ ФГ «Едем» не сплачує, тобто є звільнене від цього виду податку, оскільки є учасником нового спецрежиму , передбаченим статтею 8 Закону України, а також дане підприємство є звільнене від спати податку на прибуток, за пільговим режимом. Другим з цих податків є податок з доходів фізичних осіб, який сплачується щомісячно і подається в податковій накладній. Третім і останнім видом податку, який сплачується ФГ «Едем» є податок на транспортні засоби і визначається платником самостійно.