Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
практика.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
496.64 Кб
Скачать

Міністерство аграрної політики та продовольства україни Луганський Національний аграрний університет

Родіонова О. Ю.

Кафедра економіки підприємства і управління трудовими ресурсами

Методичні вказівки

для практичних занять з дисципліни "Основи професійної кар’єри"

для студентів напряму підготовки "Менеджмент організацій і адміністрування" та "Маркетинг"

Луганськ - 2012

УДК 35.073.5.

Родіонова Ольга Юріївна

Методичні вказівки для практичних занять з дисципліни "Основи професійної кар’єри" для студентів напрямку підготовки "Менеджмент організацій і адміністрування" та "Маркетинг"

Луганськ : Видавництво ЛНАУ, 2012. – 36 с.

У даних методичних вказівках представлений матеріал для практичного опрацювання тем з дисципліни "Основи професійної кар’єри".

Рецензент: к.е.н. доцент Співак Є. М.

Розглянуто та схвалено методичною радою економічного факультету ЛНАУ, протокол №4 від 12.01.2012р.

Вступ

Концепція підготовки фахівців в сфері управління персоналом базується на тих досягненнях у галузі навчання економіки, організації виробництва і праці, керівництво яке сьогодні вже загальновизнане. Однак ще в 1990-х рр. вимогався серйозний підхід до питань формування кадрової політики при навчанні економіки, організації і керівництво підприємством. На началі 2000-х рр.. ці питання набули більше значимості, у зв’язку з розвитком науки питання якої приймали рішення та вели дослідження поведінки персоналу в процесі трудової діяльності та складання професійної кар’єри.

Управління кар'єрою є предметом інтересу не тільки самого персоналу, але і підприємства. Підприємства, керівники яких розуміють важливість управління діловою кар'єрою своїх співробітників, роблять серйозний крок на шляху до власного процвітання. Управління кар'єрою дає можливість "виростити" фахівця або керівника в стінах своєї організації. Керівники підприємства, яке хоче, щоб його працівники росли, розуміють, що якщо працівники відчувають свою кар'єру успішної – підприємство теж буде на підйомі.

Практичне заняття № 1.

Тема : Сутність та складові ділової кар’єри.

Учбові питання:

1.Сутність і поняття кар’єри.

2. Класифікація і види кар’єри.

3. Етапи управління ділової кар’єри.

4. Планування кар’єри.

Кар'єра у вузькому значенні– сходження в службовій ієрархії, в широкому значенні – сходження в ієрархії соціальної. Кар'єрист людина, орієнтована на формування кар'єри, на піднесення над оточуючими. Кар'єрою в широкому значенні слід рахувати не тільки підвищення на посаді, але також збагачення і отримання популярності.

Ділова кар'єра– поступальне просування особи в якій-небудь сфері діяльності, зміна навиків, здібностей, кваліфікаційних можливостей і розмірів винагороди, пов'язаних з діяльністю; просування вперед по одного разу вибраному шляху діяльності, досягнення популярності, слави, збагачення. Наприклад, отримання великих повноважень, більш високого статусу, престижу, влади, більшої кількості грошей.