Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Дослідження торгівлі людьми_Білорусь, Молдова,...doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
28.09.2019
Размер:
13.7 Mб
Скачать

Додаток: регіональна структура України

Захід – Львівська, Закарпатська, Чернівецька, Івано-Франківська, Волинська, Рівненська, Тернопільська області;

Північ – Житомирська, Київська, Чернігівська, Сумська області;

Центр – Вінницька, Хмельницька, Кіровоградська, Полтавська, Черкаська області;

Південь – Одеська, Миколаївська, Херсонська області та Крим;

Схід – Харківська, Донецька, Запорізька, Луганська, Дніпропетровська області.

1Відповідно до термінології даного дослідження, розширена сім'я включає батьків, подружжя, дітей та братів/сестер.

2Запитання про законність статусу зайнятості родичів, які працюють за кордоном, є чутливим, тому реальні масштаби незаконної трудової міграції можуть бути значно більшими.

3Запитання було таке: «Якщо людина, котрій ви довіряєте, запропонувала б вам високооплачувану роботу за кордоном в тій сфері, в якій ви бажаєте працювати, Ви погодилися б: 1) Працювати без офіційного працевлаштування?; 2) Працювати у зачинених приміщеннях (без змоги вільно полишати робоче місце)?; 3) Нелегально перетнути кордон; 4) Працювати на нелегальному виробництві (незареєстрованому підпільному підприємстві)?; 5) Віддати роботодавцю свій паспорт на період працевлаштування?». Ми не включили до Уразливої групи тих, хто готовий платити штрафи за помилки в роботі (що також може призвести до боргового рабства), оскільки це є нормальною практикою для деяких професій.

4 Там само.

5Тут і далі наведені похибки оцінки розраховуються на основі 95%-го довірчого інтервалу і без урахування дизайн-ефекту вибірки.

6Цей результат дуже близький до оцінки, отриманої за результатами статистичного обстеження домашніх господарств "Міграція робочої сили в Республіці Молдова" (було опитано 12430 домогосподарств), проведеного для МОП в 2008 році. Згідно з результатами того дослідження загальна кількість трудових мігрантів складала 318,3 тис. осіб. (link: http://www.statistica.md/public/files/publicatii_electronice/migratia/Migratia_FM_en.pdf)

7Показники поширеності серед розширених сімей є недостатніми для окремого аналізу ситуацій торгівлі людьми.

8 Тут і далі статистично значущі (з ймовірністю 90%) зміни в 2011 році порівняно з 2008 відмічені стрілками та кружками.

9Кількість тих, хто згоден віддати свій паспорт працедавцю за кордоном, недостатня для окремого аналізу.

10Кількість тих, хто згоден нелегально перетнути кордон, недостатня для окремого аналізу.

11 Кількість тих, хто згоден працювати на нелегальному виробництві за кордоном, недостатня для окремого аналізу.

12Кількість тих, хто готовий віддати паспорт працедавцю на період роботи, недостатня для окремого аналізу.

13Кількість тих, хто згоден незаконно перетнути кордон, недостатня до окремого аналізу.

14Кількість тих, хто згоден працювати на нелегальному виробництві за кордоном, недостатня для окремого аналізу.

15 Кількість тих, хто готовий віддати паспорт працедавцю на період роботи, недостатня для окремого аналізу.

16Дані про квартилі за рівнем доходу не завжди надійні, оскільки респонденти з більш високими доходами не схильні заявляти про них, але ці дані можуть бути використані для порівняння.

17Перевага методології дослідження «омнібус» порівняно зі спеціальним дослідженням (ad hoc) полягає у тому, що під час омнібусу інтерв'юери не кажуть респондентам, що опитування стосується трудової міграції та торгівлі людьми (оскільки омнібус включає багато різних тем) – тож ми уникаємо будь-яких упереджень респондентів, які є чутливими до даної теми. Можливим недоліком є те, що анкета для омнібусу є довшою, ніж для опитування «ad hoc» – тому якість відповідей на запитання може бути дещо нижчою.

18 Теоретично якщо припустити, що частина членів розширеної сім'ї живуть окремо, але близько один до одного, є ймовірність, що інтерв'юер може зустрітися з ними на одному ж маршруті. Це дослідження не враховує таку ймовірність, оскільки ми вважаємо її надто малою.

19 Там само.

20Відповідно до дослідження «Міграція робочої сили у Республіці Молдова» (опитано 12430 домогосподарств), проведеного для МОП у 2008. (посилання: http://www.statistica.md/public/files/publicatii_electronice/migratia/Migratia_FM_en.pdf)

21Там само.

80