Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Дослідження торгівлі людьми_Білорусь, Молдова,...doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
28.09.2019
Размер:
13.7 Mб
Скачать
  1. Ризики, що асоціюють зі згодою працювати за кордоном без офіційного працевлаштування: Молдова (%)

На відміну від Білорусі та України, де жінки більше обізнані про ризик торгівлі людьми, ніж чоловіки, у Молдові немає істотних відмінностей між респондентами різних статей в усвідомленні ризику стати жертвою торгівлі людьми при незаконному працевлаштуванні. Молдавські жінки значно менше, ніж чоловіки, обізнані про ризик депортації з країни за згоди працювати без офіційного працевлаштування (11% проти 16% відповідно).

  1. Ризики, що асоціюють зі згодою працювати за кордоном без офіційного працевлаштування: Молдова (%)

Сорок п'ять (45) відсотків від тих, хто погодився би платити штрафи за помилки в роботі під час роботи за кордоном, вважають, що немає жодного ризику, якщо роботу пропонує особа, якій довіряють, і сам мігрант є обережним. Двадцять дев'ять (29) відсотків з них усвідомлюють ризик неотримання або отримання меншої плати за свою роботу. Тільки 6% обізнані про ризик стати жертвою торгівлі людьми в цій ситуації, в порівнянні з 16% серед тих, хто не погодився би платити штрафи за помилки в роботі під час роботи за кордоном. Між чоловіками і жінками з точки зору обізнаності про ризики, пов'язані зі згодою платити штрафи за помилки в роботі, суттєвої різниці немає.

  1. Ризики, пов'язані зі згодою платити працедавцю штрафи за помилки в роботі: Молдова (%)

Близько чверті з тих, хто погодився би працювати за кордоном у закритих приміщеннях, вважають, що немає ризику, якщо роботу пропонує особа, якій вони довіряють, а сам мігрант є обережним. Близько 20% з них визнають ризик депортації з країни. Двадцять (20) відсотків з них зважають на ризик стати жертвою торгівлі людьми в цій ситуації, в порівнянні з 33% тих, хто не погодився би працювати за кордоном у закритих приміщеннях. Між чоловіками і жінками немає істотних відмінностей з точки зору обізнаності про ризики, пов'язані зі згодою працювати за кордоном у закритих приміщеннях.

  1. Ризики, пов'язані зі згодою працювати у замкнених приміщеннях (без дозволу покидати робоче місце): Молдова (%)

Двадцять сім (27) відсотків тих, хто погодився би працювати за кордоном на незаконному виробництві, усвідомлюють ризик депортації з країни, 24% - ризик потрапити у в'язницю, 18% - ризик не отримання або отримання меншої плати. Дев'ятнадцять (19) відсотків вважають, що немає жодного ризику, якщо роботу пропонує особа, якій вони довіряють, та якщо мігрант є обережним. Тільки 6% визнають небезпеку стати жертвою торгівлі людьми, проти 10% тих, хто не погодиться піти на ризик роботи на нелегальному виробництві.

  1. Ризики, пов'язані за згодою працювати на нелегальному виробництві: Молдова (%)

Чоловіки більше, ніж жінки, усвідомлюють ризик депортації з країни у разі роботи на незаконному виробництві (30% проти 24%), в той же час чоловіки частіше вважають, що немає жодного ризику, якщо сам мігрант обережним (6% чоловіків в порівнянні з 2% жінок).

  1. Ризики, пов'язані за згодою працювати на нелегальному виробництві: Молдова (%)

Сорок п'ять (45) відсотків тих, хто погодився б незаконно перетнути кордон, усвідомлюють ризик депортації з країни, 23% обізнані про ризик потрапити до в'язниці, а 21% вважають, що немає ніякого ризику, якщо роботу пропонує особа, якій вони довіряють, і сам мігрант є обережним. Тільки 3% з них визнають ризик стати жертвою торгівлі людьми, у порівнянні з 6% тих, хто не погодиться нелегально перетнути кордон.