Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Дослідження торгівлі людьми_Білорусь, Молдова,...doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
28.09.2019
Размер:
13.7 Mб
Скачать
  1. Ризики, що асоціюють зі згодою працювати за кордоном без офіційного працевлаштування: Україна (%)

Чоловіки набагато менше, ніж жінки, обізнані про ризик торгівлі людьми, коли погоджуються на роботу без офіційного працевлаштування (20% проти 28% відповідно).

  1. Ризики, що асоціюють зі згодою працювати за кордоном без офіційного працевлаштування: Україна (%)

Сорок чотири (44) відсотки тих, хто погодився би платити штрафи за помилки в роботі під час роботи за кордоном, зважають на ризик неотримання або отримання меншої плати за свою роботу. 25 (двадцять п'ять) відсотків впевнені, що немає ніякого ризику, якщо роботу пропонує особа, якій вони довіряють, і якщо сам мігрант поводиться обережно. Тринадцять (13) відсотків українців, які погодилися б платити штрафи за помилки в роботі, під час роботи за кордоном враховуватимуть ризик стати жертвою торгівлі людьми в цій ситуації, проти 18% серед тих, хто не буде ризикувати. Таким чином, в цьому випадку менша обізнаність про торгівлю людьми також корелює з більшою згодою на ризиковані пропозиції.

  1. Ризики, пов'язані зі згодою платити працедавцю штрафи за помилки в роботі: Україна (%)

Чоловіки менше, ніж жінки, обізнані про ризик торгівлі людьми при згоді платити штрафи за помилки в своїй роботі за кордоном (15% проти 18%, відповідно). Жінки менш обізнані про ризик неотримання або отримання меншої плати за свою роботу, ніж чоловіки (45% проти 49%).

  1. Ризики, пов'язані зі згодою платити працедавцю штрафи за помилки в роботі: Україна (%)

Двадцять чотири (24) відсотки тих, хто погодився би працювати за кордоном у закритих приміщеннях, зважають на ризик неотримання або отримання меншої плати за свою роботу, 21% з них усвідомлюють ризик стати жертвою торгівлі людьми в цій ситуації, порівняно з 36% тих, хто не погодився би працювати за кордоном у закритих приміщеннях. Крім того, 18% з тих, хто погодився б працювати за кордоном у закритих приміщеннях, обізнані про ризик неотримання або отримання меншої плати за свою роботу, та 18% з них вважають, що немає жодного ризику, якщо роботу пропонує особа, якій вони довіряють, і сам мігрант поводиться обережно.

  1. Ризики, пов'язані зі згодою працювати у замкнених приміщеннях (без дозволу покидати робоче місце): Україна (%)

У разі згоди працювати в закритих приміщеннях чоловіки менше, ніж жінки, усвідомлюють ризик торгівлі людьми (32% проти 36%, відповідно). Чоловіки також менше, ніж жінки, обізнані про ризик потрапити до в'язниці в даному випадку (12% проти 15%).

  1. Ризики, пов'язані зі згодою працювати у замкнених приміщеннях: Україна (%)

Сорок сім (47) відсотків українців усвідомлюють ризик депортації з країни у разі незаконного перетину кордону, 42% знають про ризик потрапити до в'язниці у цьому випадку, і майже в два рази менше респондентів (24%) обізнані про ризик стати жертвою торгівлі людьми у такій ситуації. Між чоловіками і жінками немає істотних відмінностей з точки зору обізнаності про ризики, пов'язані зі згодою працювати за кордоном у закритих приміщеннях.