Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Дослідження торгівлі людьми_Білорусь, Молдова,...doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
28.09.2019
Размер:
13.7 Mб
Скачать
  1. Оцінка кількості осіб, які працюють за кордоном

Розрахунок кількості людей, які зараз працюють за кордоном, включав такі кроки:

  • Частка розширених сімей (батьки, діти, подружжя, брати/сестри), члени яких працюють за кордоном розраховувалася як частка відповідей на запитання «Хтось із моїх близьких родичів (батьки, діти, подружжя, брати/сестри), працює за кордоном зараз».

  • Середній розмір розширеної сім'ї було розраховано як середнє значення відповідей на запитання «Якою є загальна кількість близьких Вам членів сім'ї, враховуючи Вас, Ваших батьків, дітей, чоловіка/дружину, братів/сестер? Будь ласка, враховуйте всіх тих, хто був живий протягом минулого року, і не має значення, чи живете Ви разом чи окремо».

  • Кількість людей, що зараз працюють за кордоном, розраховувалася як частка розширених сімей, члени яких зараз працюють за кордоном, помножена на кількість населення країни, поділена на середній розмір розширеної сім'ї та помножена на середню кількість членів сім'ї, які працюють за кордоном18.

  1. Оцінка поширеності торгівлі людьми

Розрахунок кількості людей, що постраждали від торгівлі людьми, включав такі кроки:

  • Була розрахована частка розширених сімей (батьків, дітей, подружжя, братів і сестер), члени яких постраждали від торгівлі людьми. Вона була розрахована як сума відповідей «це трапилося зі мною» і «це трапилося з моїм близьким родичем» на запитання «Чи чули ви про когось, із ким трапилася така ситуація?». Відсоток перетину, де наявні обидві відповіді «це трапилося зі мною» і «це трапилося з моїм близьким родичем», відняли від цієї суми;

  • Були проаналізовані відповіді на запитання про кількість членів сім'ї, які постраждали від кожної з шести (трьох у 2006 та 2008) ситуацій торгівлі людьми. У більшості випадків, в сім’ї могла бути була одна особа в сім'ї, яка постраждала від торгівлі людьми. Таким чином, в середньому одна людина з усіх членів сім'ї стала жертвою торгівлі людьми;

  • Середній розмір розширеної сім'ї було розраховано як середнє відповідей на запитання «Назвіть, будь-ласка, загальну кількість представників Вашої сім'ї, враховуючи Вас, Ваших батьків, дітей, чоловік/дружину, братів/сестер? Враховуйте кожного, хто був живий протягом будь-якого періоду минулого року, незалежно від того, проживали родичі з Вами або окремо»;

  • Кількість людей, що постраждали від кожної з шести (трьох у 2006 та 2008) ситуацій торгівлі людьми, розраховувалася як частка розширених сімей, що постраждали від кожної з ситуацій, помножена на населення країни, та поділена на середній розмір сім'ї19.

Одним словом, було використано таку формулу:

N = (частка розширених сімей, які постраждали від торгівлі людьми * кількість населення)/середній розмір розширеної сім'ї.

  1. Зміни методології оцінки поширеності трудової міграції та торгівлі людьми

У 2011 році методологія розрахунку поширеності трудової міграції та торгівлі людьми була змінена.