Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Dokument_Microsoft_Office_Word_4.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
22.09.2019
Размер:
494.08 Кб
Скачать

36. Поняття презентації та комп’ютерної презентації, їх призначення. Поняття про слайдові та потокові презентації

Презентація — це набір слайдів, де є текст, графічні об'єкти, рисунки, кнопки тощо. Презентація може містити звук, відео та анімацію – три основні компоненти мультимедіа. Її демонструють на екрані монітора комп'ютера чи на великому екрані у залі за допомогою проекційної панелі і проектора. Створюють презентації для того, щоб ілюструвати доповіді, рекламні повідомлення, демонструвати проекти тощо.

Комп’ютерна презентація — документ, що використовується для подання інформації широкій аудиторії в наочному і стислому вигляді.

Потокова презентація — це набір кадрів, які відтворюються автоматично, змінюючи один одного через чітко визначені проміжки часу (як правило, менше секунди). У потоковій презентації всі об’єкти розміщуються на часовій шкалі. Потокову презентацію краще застосовувати для створення динамічних заставок, рекламних роликів, мультфільмів та простих інтернет­ігор.

Слайдова презентація-являє собою послідовність слайдів, тобто зображень, що по черзі відтворюються за вказівкою користувача. Слайдову презентацію варто застосовувати у разі проведення презентаційних заходів перед слухацькою аудиторією, коли необхідно викласти значний обсяг інформації.

37. Створення презентації за допомогою майстра автовмісту та шаблонів оформлення, створення пустої презентації, а також однієї презентації на базі іншої. Відкриття презентації та збереження її в різних форматах.

Створення за допомогою:

Майстер автозмісту – це найлегший спосіб створення нової презентації, він запитує у користувача інформацію, після чого створюється набір слайдів по вказаній темі.

Файл→Створити → вибрати закладку Загальні → Майстер автозмісту → ОКДалі → вибрати зразок презентації з меню, наприклад, Загальні→ вибрати Доповіді→Далі→ вибрати Презентація на екрані → Далі →  Увести заголовок презентації і своє прізвищеДалі → ГОТОВО.

Шаблон оформлення дає свободу вибору і дозволяє застосовувати розроблені структури, кольорові палітри, фони для слайдів по стандартній презентації.

вибираючи потрібну тему з колекції програми: Файл→Створити→ Презентації → вибрати назву презентації → ОК;

Пустая презентация– відкриває порожній лист для створення слайда. Цей варіант дає повну свободу вибору.Файл → Створити → Загальні → вибрати Нова презентація → ОК;

Збереження презентацій з використанням різних форматів.:

Презентація(*.pptx)-Звичайна презентація, у цьому форматі зберігають презентації, які в подальшому потрібно буде редагувати.

PowerPoint(*.pps)презентація,якавідкриватиметьсяврежиміпоказуслайдів.Документи,збереженівцьомуформаті,не можна редагувати.

Шаблоноформлення(*.pot)презентація увигляді шаблона.Надалі її можна буде використовувати для створення нових презентацій за допомогою майстра презентацій або як окремий шаблон оформлення.Веб-сторінка(*.htm;*.html)—презентація у форматі веб-сторінки з усіма допоміжними файлами.Цей формат потрібно використовувати,якщо презентацію заплановано розмістити в Інтернеті. Веб-сторінка в одному файлі(*.mht;*.mhtml)—веб-сторінка у вигляді одного файлу,який містить усі допоміжні файли.Цей формат є вдосконаленим варіантом попередніх, однак його,нажаль,наразі підтримують не всі браузери.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]