Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Dokument_Microsoft_Office_Word_4.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
22.09.2019
Размер:
494.08 Кб
Скачать

38. Створення текстових написів і вставлення графічних зображень на слайдах презентації

Слайд може містити заголовок і основний текст у вигляді маркірованих списків, де висвітлюються пункти чи план доповіді, запитання, основні ідеї, назви й адреси фірм тощо. У слайді можуть бути різні об'єкти рисунки, діаграми, фотографії з файлів, таблиці з Excel, ефекти зі словами з WordArt, заготовка таблиці Word (усе це вставляют командою Вставити), а також елементи мультимедіа: анімаційні (рухомі) ефекти, відеокліпи, звук з файлу чи дикторський текст. Звук, зокрема, вставляють командами ВставитиКІНО (звук) → Звук з файлу чи Записати звук.

Вже на даному полі слайда ми можемо вводити потрібні нам написи., та інформацію.

39. Принципи стильового оформлення презентацій. Основні принципи дизайну слайдів.

У будь-який момент часу роботи над презентацією користувач може змінити стиль і оформлення. Для цього використовуються теми презентації. Тут враховані основні принципи дизайну, для того щоб користувач міг уникнути помилок створення. (2007)

Для використання теми потрібно виконати такі дії:

1 Створити презентацію, або відкрити вже існуючу

2 В стрічці натиснути дизайн, і вибрати тему

Крім цього, коли ми обрали тему, ми можемо змінити кольори, вибравши поруч що знаходить вкладку Кольори, таким чином задати інший колір.

Можна змінювати шрифт заголовка, колір, можна змінити фон слайда коли навіть обрана вже тема(в цій же вкладці, дизайн обираємо Стили фона-відкривається вікно-заливки и рисунок, там ми можемо обрати те що нам потрібно)

40. Додавання анімаційних ефектів до об’єктів слайда. Рух об’єктів за заданими траєкторіями. Анімаційні ефекти зміни слайдів.

Щоб привернути увагу слухачів, у слайдах застосовують анімаційні ефекти до заголовка, тексту чи інших об'єктів на слайді за допомогою відповідних кнопок на панелі інструментів Ефекти анімації. Найцікавішими є ефекти в'їзду, польоту, випалювання, вкидування. Щоб задати ефект, вибирають об'єкт на слайді і натискають на потрібну кнопку на панелі. Командою Показ  слайдів → Налаштовування анімації можна міняти порядок активізації анімаційних об'єктів на слайді, застосовувати звукові ефекти під час анімації, задавати ефекти після анімації тощо.

 Ефекти для заголовків і текстів зручно назначати в режимі впорядкування слайдів. Для цього на панелі Ефектів анімації спочатку потрібно натиснути на кнопки Анімація заголовка чи Анімація тексту, а пізніше — на кнопку конкретного ефекта. У цьому ж режимі можна міняти послідовність слайдів методом їх перетягування.

За допомогою Додавання анімації можна втановити рух тексту, відкривши анімації там зявиться(«добавить ефект» тут можна обрати вход, виход, видиление, пути перемещения)

41. Використання гіперпосилань та кнопок дій

Гіперпосилання можна зв’язувати з різними об’єктами, розміщеними на слайдах: фрагментами тексту, графічними зображеннями

Для зв’язування гіперпосилання з об’єктом необхідно:

1 Виділити об’єкт з яким буде зв’язане гіперпосилання

2 Виконати Вставка-ссилка-гиперссилка

3 Вибрати у списку «Звязати з» вікна «Додавання гіперпосилання», тип об’єкта. На який буде вказувати посилання(можливі значення: з веб-сторінкою, файлом, місцем у документі)

4 Вибрати у правій частині вікна об’єкт, на який буде вказувати посилання, або ввести його повне імя в поле «Адреса»

5 натискуємо ОК

Для розміщення певної кнопки на слайді потрібно:

1 На вибраному слайді виконати Вставка-фігури

2 Вибрати потрібну кнопку дії

3 Виділити на слайді прямокутну форму куди буде вставлена кнопка

4 У вікні «настроювання дії» за потреби виконати налаштування дій.(вставка-ссилка-действие)

5 натискуємо ок

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]