Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Dokument_Microsoft_Office_Word_4.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
22.09.2019
Размер:
494.08 Кб
Скачать

28.Пояснити правила перевірки правопису,вставки графічних об’єктів,створення колонтитулів і номерів сторінок в середовищі текстового редактора msWord.

Перевірка правопису:Сервис – Язык – Орфография(Правописание) - Червоним кольором у вікні вказують слово з помилкою,знизу-запропоновані нові варіанти – Обирають – Заменить.

Вставка графічних об’єктів: *фігурний текст: Вставка – Рисунок – ОбєктWordArt – Обираємо стиль написання – Вводимо текст – ОК.

*картинки з колекції: Вставка – Рисунок – Картинки – обираємо стандартку картинку – Вставить.

*із файла: Вставка – Рисунок – Изфайла – Вказують у вікні місце знаходження файла – Виділяють його – Вставить.

Створення колонтитулів: Вид – Колонтитули – відкривається область для введення колонтитулів – вводять текст колонтитулів(дата,ПІБ автора,тема) – за межами області клацають двічі.

Номери сторінок: Вставка – Номера страниц – вказують положення номера – кнопка «Формат» забезпечує вибір параметрів нумерації.

29.Пояснити правила форматування символів, абзаців і настроювання параметрів сторінок в середовищі текстового редактораMsword.

Форматування тексту.

Символи: Вставка – Символ (вставка символів,що відсутні на клавіатурі) –Обираємо потрібний – ОК.

Абзаци:Формат – Абзац(забезпечує вирівнювання тексту,відступи між рядками та абзацами,відступ 1-го рядка абзацу,інші параметри) – Вказуємо параметри - ОК.

Настроюванняпараметрівсторінки: для встановленнянеобхіднихзначеньвластивостейсторінкислідвідкрити в меню Файл – Параметристорінки – Обрати потрібні(нумерація сторінок, колонтитули, поля, орієнтація,розмір,колонки,колір сторінки,границі сторінок) – ОК.

30.Пояснити правила вирівнювання тексту,створення списків і колонок тексту.

Вирівнювання тексту — це те, як текст розташований на сторінці. Він може бути розташований по центру, по лівому і правому краю, по ширині. Для цього в програмі Word є спеціальні кнопки вгорі.

Для того, щоб вирівняти текст, в програмі Word є чотири кнопки. Знаходяться вони вверху програми.

   — ця кнопка вирівнює текст по лівому краю

 — ось ця вирівнює по центру

 — по ширині (робить текст рівним з двох сторін)

   — по правому краю

Щоб скористатися цими кнопками потрібно виділити даний текст, і натиснуту одну з цих кнопок, текст вирівняється як потрібно.

Створення списків.

Якщо потрібно створити списки, Word дає можливість їх маркірувати символами або нумерувати цифрами і літерами.Маркірований список — це послідовність абзаців (слів або речень), на початку кожного з яких стоїть маркер (спеціальний символ).

Нумерований список — це послідовність абзаців (слів або речень), на початку кожного з яких стоїть порядкове число або літера.

Щоб маркірувати або нумерувати список, досить виділити відповідну послідовність рядків і виконати команду "Формат"→"Список...''' або у контекстному меню виконати команду "Список...". З'явиться діалого­ве вікно "Список", у якому в залежності від потреб вибирають: "Маркированный", "Нумерованный" або "Многоуровневый". Далі вибирають симво­ли для маркірування або вид нумерації і клацають на кнопці "ОК".

Після виконання цієї команди виділений список відповідно маркірується або нумерується. Для цього списку маркірування або нумерація буде продовжуватися далі з тим же маркером або з продовженням номерів після набору нових рядків списку і натискання клавіші Еnter.

Колонки:

Формат→Колонки(обираємо скільки колонок потрібно, попередньо виділивши текст)

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]