Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Dokument_Microsoft_Office_Word_4.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
22.09.2019
Размер:
494.08 Кб
Скачать

22. Пояснити правила роботи з програмою дефрагментації дисків Defrag.

Defrag – програма для впорядкування файлів на диску і для підвищення ефективності його роботи.

При частому використанні файлів,робота системи сповільнюється,тому що файли стають записаними не в послідовні кластери,а розкидані по всьому диску (2,4,8Кб-кластери).

Для запуску програми виконують Пуск – Программы – Стандартные – Служебные – Дефрагментация диска або Контекстне меню диску - Свойства – Сервис – Выполнить дефрагментацию.

Кнопка «Настройка» забезпечує налаштування програми.У вікні показується хід де фрагментації,кольоровими смугами показано типи файлів(системні файли,неперемещаемые,фрагментированые). По завершенню роботи програми результат відображено на екрані.

23.Пояснити правила форматування дискет та визначення вільного місця на диску.

Форматування – це процес розподілу диску на концентричні доріжки та сектори.

Для форматування гнучких дисків(дискет),в контекстному меню диску А: вікна Мой комп’ютер чи Проводник,обирають Форматировать – вказують тип файлової системи – задають спосіб форматування (*Быстрое – очищення кореневого каталогу диску і створення файлової системи. *Полное – повний перерозподіл диску на сектори й доріжки. *Системныефайлы – для створення системної дискети).Прапорець «Метка тома» забезпечує створення мітки диску(це текстове позначення диску) – Начать – відбувається форматування,по завершенню якого диск очищений – виводиться вікно з результатами.

Вільне місце на диску. У вікні Мой комп’ютер чи Проводник потрібного диску – Свойства – Общие(відображено кругову діаграму,де вказано вільний і зайнятий простір диску;тут же можна отримати інформацію про файлову систему диску і тип диску(локальний чи з’ємний).

24.Пояснити правила роботи з архіваторомWinRar(створення,тестування архіву,добування та знищення файлів архіву).

А)створення архіву: для запуску Пуск – Программы – WinRar – WinRar - Відкривається диск і папка, з якої виділяють файли, які будуть додавати до архіву - Натискують Добавить - Вказують диск і назву архіву,спосіб стиску у полі Метод сжатия(для створення багатотомного архіву) - обирають розмір потрібної частини у полі Разделить на тома.

Щоб створити архів,що сам розпаковується,ставлять прапорець СоздатьSFX-архив-ОК. Звичайний архів має розширення rar. SFX – має розширення ехе. Архів,що сам розпаковується,має розширення xz.

Б)добування файлів з архіву –у вікні Проводника відкривають архів,виділяють файли для добування,натискують Извлечь на панелі інструментів,вказують диск і папку,куди будуть добуватися файли. Якщо не існує папка,вона створюється автоматично. Існуючу папку можна відкрити в дереві каталогів вікна.

В)тестування і знищення файлів з архіву – тестують архів для перевірки його на цілісність і на наявність помилок. Для цього натискують TEST на панелі інструментів. Для знищення файлів їх виділяють, натискують Удалить або Delete( на клавіатурі) і підтверджують знищення.

25. Пояснити правила роботи з архіваторомWinZip(створення,тестування архіву,добування та знищення файлів архіву).

А)створення архіву: для запуску програми виконують Пуск - Программы – WinZip – WinZip - Натискують New - з’являється вікно,де вказують диск і назву архіву – ОК. У вікні,що зявиться, відкривають папку,з якої будуть додавати файли – виділяють потрібні файли.У полі compression вказують спосіб стиску файлів – натискують кнопку Password,яка забезпечує створення паролю - натискуючи Add –додати.

Б)добування– відкривають архів у Проводнику,виділяють потрібні файли,натискують Extract з’являється вікно,де вказують диск і папку,куди будуть додаватися файли або вибирають існуючу папку в каталозі.

В)тестування і знищення – для тестування архіву виконуємо ActionsTest,відкривається вікно,де відображено результати тестування. Для знищення виділяють потрібні файли,виконують ActionsDelete – підтверджують знищення.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]