Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Dokument_Microsoft_Office_Word_4.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
22.09.2019
Размер:
494.08 Кб
Скачать

33. Описати правила створення, відкриття, збереження, перегляду і друку документів в середовищі текстового редактора ms word.

Створення, відкриття і збереження документів у Word.

При створенні нового документу виконуємо команду Файл→Создать або натиснути відповідну кнопку на панелі інструментів. При цьому відкривається діалогове вікно Создание документа.

У полі Новый документ слід встановити опцію Документ.

Як правило, текстовий редактор використовують для підготовки типових документів. Word пропонує широкий вибір стандартних форм таких документів і інструменти для їх використання. Такими інструментами є шаблони і майстри.

Шаблон – це порожній бланк, в якому користувач заповнює потрібні поля своєю інформацією.

Майстер базується на шаблонах, і дозволяє ще більше спростити процес введення даних в документ. Якщо при заповненні шаблона користувач самостійно переміщується по документу і розміщує в ньому інформацію, то при використанні майстрів дані заносяться в процесі діалогу майстра з користувачем.

Після натискування кнопки ОК вікна діалогу Создать редактор у відповідності з вибраним шаблоном створить вікно документа з іменем ДОКУМЕНТ.

Створивши документ потрібно його зберегти на диску. Для цього слід виконати команду Файл→Сохранить как (якщо файл зберігається вперше). З’явиться вікно діалогу Сохранение документа. Тут можна задати дисковод, папку, ім’я і розширення файла. За замовчуванням документам Word присвоюються розширення DOC.

У вікні діалогу є список Тип файла. Він дає можливість конвертувати документ у формати, відмінні від Word. Для цього потрібно вибрати із списку потрібний формат.

Після збереження текста в заголовку вікна документа ім’я ДОКУМЕНТ змінюється на ім’я, під яким збережено документ.

Якщо файл зберігається після редагування, то виконується команда Файл→Сохранить.При цьому файл зберігається під старим іменем у тій же папці.

Для відкриття документів у редакторі Word виконати команду Файл→Открыть або натиснути відповідну кнопку на панелі інструментів. Відкрити потрібну папку, вибрати файл і натиснути кнопку Oткрыть.

34. Вставлення зображень у текстовий документ і настроювання їхніх властивостей.

Для розміщення графіки слід встановити курсор у місце, де планується розміщення. Після цього потрібно виконати команду Вставка / Рисунок /Графика (Картинки) або Вставка / Рисунок /Из файла… Відкриється діалогове вікно “Добавить рисунок”. У вікні можна переглядати малюнки, переміщаючи курсор по назвах файлів. Коли малюнок буде вибрано, досить натиснути кнопку “Добавить” і він з’явиться у вікні документа.

Малюнок і текст мають різну природу. Для сумісного відображення малюнка в тексті потрібно виконати деякі дії.

При вставленні малюнка у вибране місце текстового документа “по умолчанию” текст розсувається і знаходиться зверху і знизу малюнка. Щоб зробити інше, виконати такі дії:

-         Активізувати малюнок, для чого клацнути по ньому (біля малюнка з’являться маркери).

-         Клацнути по ньому правою кнопкою миші і у контекстному меню виконати команду “Формат рисунка”...

-         У діалогову вікні “Формат рисунка” вибрати вкладку “Положение”, у якому встановити відповідне поле “Обтекание” для сумісного існування тексту й малюнка (по контуру, за текстом і т. ін.)

35. Поняття про схему документа. Перегляд документа в різних режимах.

Схема документа в Word

При роботі з великими документами, рефератами, дисертаціями, зватами, де використовуются заголовки по декількох рівнях, для простоти і зручності работи можна використовувати Схему документа. Для цього обираємо Вид -> Схема документа. В цьому режимі можна побачити всі рівні заголовків і можна легко здійснювати переходи с одного пункта в документі на другий, крім того таким образом можливо відстежити правильність рівнів заголовків і в випадку необхідності відформатувати тей чи інший абзац. Для того чтоб відобразить кількість рівнів встановіть мишу в сіру область Схеми документа і натисніть правой кнопкой миши. Висвітиться меню, в якому можна обрати команди Развернуть (Свернуть) або Отобразить один чи декілька рівнів заголовків.

Режими перегляду:

1.Режими макетів( У Режимі розмітки текст, малюнки та інші елементи відображаються так само, як після виводу на друк. Цей режим використовують для редагування колонтитулів, настройки полів, а також для роботи зі стовпцями та графічними об'єктами. Використовуючи цей режим для вводу та редагування тексту, можна зекономити місце на екрані, приховавши пустий простір у верхній та нижній частині сторінки. Режим веб-документа зручний для створення веб-сторінок або документів, призначених для перегляду на екрані. У цьому режимі буде відображено фон, рядки тексту переноситимуться на межах вікна, а малюнки займуть ті самі позиції, що й у вікні браузера.Щоб перейти до режиму веб-документа, виберіть у меню Вигляд команду Веб-документ. Звичайний режим призначений для вводу, редагування та форматування тексту. У звичайному режимі форматування тексту відображається повністю, а розмітка сторінки — у спрощеному вигляді, що прискорює ввід і редагування тексту.У звичайному режимі межі сторінок, колонтитули,фон, графічні обєкти та малюнки, для яких не вказано стиль обтікання у тексті, не відображаються. Щоб перейти до звичайного режиму, виберіть у меню Вигляд команду Звичайний. Режим структури дає змогу бачити структуру документа, а також переміщувати, копіювати та реорганізовувати текст за допомогою перетягнення заголовків.У режимі структури можна згорнути документ, залишивши основні заголовки, або розгорнути його, відобразивши всі заголовки та основний текст. Вигляд команду Структура .)

2.Режим перегляду(Режим читання використовується для читання документів з найменшим напруженням для очей. Режим читання призначений для підвищення зручності читання документа на екрані. У цьому режимі Microsoft Word не відображає відволікаючі елементи екрана, наприклад, зайві панелі інструментів. Щоб перейти до режиму читання, на панелі інструментів Стандартна натисніть кнопку Читання або в будь-якому режимі Microsoft Word натисніть клавіші ALT+R Режим Ескізи — це зменшені зображення всіх сторінок документа, які відображаються в окремій області. Ескізи дають змогу отримати візуальне уявлення про вміст кожної сторінки. Щоб перейти до сторінки, можна клацнути її ескіз.)

3.Режим Перегляд (використовується для відображення зовнішнього вигляду документа у формі публікації. Попередній перегляд веб-сторінки у меню Файл., Файл команду Попередній перегляд.)

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]