Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Dokument_Microsoft_Office_Word_4.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
22.09.2019
Размер:
494.08 Кб
Скачать

65.Опишіть поняття комп’ютерної графіки. Охарактеризуйте та порівняйте растрові й векторні, фрактальні та тривимірні зображення та їх властивості

Комп'ютерна графіка - це спеціальна ділянка інформатики, що вивчає методи і засоби створення та обробки зображень за допомогою програмно-апаратних обчислювальних комплексів.

Види комп’ютерної графіки:

Растрова – малюнки у таких редакторах нагадують мозайку оскільки склад. З пікселей. Піксель – це елемент зображення що має однорідне забарвлення і відповіфдає одному елементу зображення.

Векторна – це зображення будується на основі математичних формул за допомогою яких описується контури об’єктів. До об’єктів належать: лінія, коло, прямокутник…Елементи об’єктів мають точки, що називаються вузлами, сигменти описують вузли.

Фрактальна – це фрактал це рисунок що склад. Зь подібних між собою елементів, які будуються за певним алгоритмом і формулами.

Тривимірна – створені об’ємні моделі об’єктів, які максимально наближені до реальних, такі об’єкти як правило можна обертати і розглядати з різних боків.

66.Наведіть приклади джерел й параметрів растрових зображень. Охарактеризуйте колірні схеми створення зображень. Поясніть відмінність у побудові й обробці растрових та векторних зображень.

Засоби отримання:

  1. Планшет

  2. Цифрова камера

  3. Сканер

  4. Слайд сканер

Графічний редактор – це програма за допомогою якої користувая створює та редагує на екрані комп’ютера зображення з подальшим з-береженням і використанням.

Палітра кольорів розміщена внизу і включає 28 зафарбованих різними кольорами квадратів. З цих кольорів користувач може вибрати основний колір, яким виконуються побудови, і колір фону

Векторна – це зображення будується на основі математичних формул за допомогою яких описується контури об’єктів. До об’єктів належать: лінія, коло, прямокутник…Елементи об’єктів мають точки, що називаються вузлами, сигменти описують вузли.

Растрова грфіка – малюнки у таких редакторах нагадують мозайку оскільки склад. З пікселей. Піксель – це елемент зображення що має однорідне забарвлення і відповіфдає одному елементу зображення.

67.Опишіть принцип роботи з графічними об’єктами в растровому редакторі: створення зображень за допомогою інструментів редактора, поворот, відображення, нахил, вставка малюнка із зовнішнього джерела.

За допомогою інструментів малювання (овал, прямокутник, лінія) створені геометричні фігури утримуючи shift будуються правильні фігури.Заливка і розпилювач забезпечують створення кольору об’єкта, для точнішого створення використовують маштабування.Для виділення області використовують прямокутні або довільні ножиці.Область параметрів забезпечує вибір товщини ліній, % маштабування. Редагування:Для вставки будь якого зображення у paint виконують: Вставка – вставить рисунок из файла – обираємо малюнок – ок. Рисунок – растянуть,наклонить(забезпечує зміну розміру по вертикалі та горизонталі, та нахил на вказаний кут).Рисунок – повернуть – отразить(забезпечує поворот на кут кратний 90 і дзеркальне відображення навколо вертикальної, горизонтальної осей.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]