Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
економіка. сортування.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
18.09.2019
Размер:
872.45 Кб
Скачать
  1. Охарактеризуйте методи ціноутворення на послуги та продукцію підприємства.

Ціна — грошовий вираз вартості товару. Вона відображає його споживчу корисність в конкретних ринкових умовах. На рівень ціни впливає багато різних факторів: власні витрати на виробництво й реалізацію продукції, ступінь конкуренції, економічна ситуація, місцезнаходження бізнесу та багато інших

На практиці можуть бути використані різні стратегії ціноутворення. Найбільш популярні серед них такі:

1 Стратегія проникнення на ринок. Вона застосовується для нових видів продукції, з якими фірма виходить на новий ринок. Стратегія полягає у встановленні занижених цін із розрахунком на залучення більшої кількості споживачів і завоювання більшої част­ки ринку. Поступове зростання ринку збуту дає змогу збільшити об­сяги виробництва продукції і, відповідно, зменшити витрати на ви­готовлення одиниці продукції.

2 Стратегія «зняття вершків». Також застосовується щодо но­вих видів продукції, але тих, які мають унікальні властивості, захи­щені патентами або іншими правами власності. Застосування цієї стратегії передбачає встановлення завищених цін, в результаті чого й «знімаються вершки» з ринку. Зі зниженням попиту ціни на продук­цію також знижуються з метою залучення іншої групи споживачів, які не могли раніше дозволити собі придбати цей унікальний продукт.

3 Стратегія цінових ліній (або стратегія параметричного ціноутворення). Застосовується для встановлення цін на ті види продукції, які відрізняються від наявних на ринку за рівнем окремих параметрів. В основу стратегії цінових ліній покладено визначення питомої ціни певного параметра вже реалізовуваного на ринку това­ру. Шляхом множення питомої ціни на кількісне значення окремого параметра в новому виробі визначають його продажну ціну.

4 Стратегія преміальних цін (або знижок із цін). Має багато варіантів. При цьому використання того чи іншого виду знижки ви­значається характером її спрямування

5 Стратегія «опортуністичного ціноутворення». Використо­вується протягом відносно короткого періоду щодо товарів (послуг), кількість яких у даний момент у даному конкретному місці є недос­татньою (обмеженою) для задоволення високого попиту на них. У цьому випадку споживач не має вибору і змушений платити високу ціну за такі товари (послуги).

  1. Обгрунтуйте зв’язок між ростом продуктивності праці та розміром заробітної плати працівників підприємства.

Під продуктивністю праці як економічною категорією заведено розуміти ефективність (плідність) трудових витрат, здатність конкретної праці створювати за одиницю часу певну кількість матеріальних благ.

Рівень продуктивності праці визначається:

  • кількістю продукції (обсягом робіт чи послуг), яку виробляє один працівник за одиницю робочого ча­су (годину, зміну, добу, місяць, квартал, рік), - норма виробітку;

  • або кількістю робочого часу, що витрачається на вироб­ництво одиниці продукції (виконання роботи чи по­слуги), - показник трудомісткості робіт.

Оплату праці здійснюють:

Погодинна форма передбачає оплату праці пропорційно до робочого часу і рівня кваліфікації працівника. При погодинній оплаті працю можна сказати що заробітня плата від продуктивності не залежить.

При відрядній формі оплати праці за основу розрахунку беруть кількість виконаної роботи і розцінок за одиницю продукції. Тому при цьому виді оплати праці зв'язок між продуктивністю і розміром зарплати прямо пропорційний, чим більша продуктивність тим більша зарплата.