Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
TsIV_L_NE.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
17.09.2019
Размер:
1.04 Mб
Скачать

42.Індивідуалізація юридичної особи, її способи та цивільно-правове значення.

Кожна юридична особа повинна мати своє місцезнаходження та найменування, що дає можливість відокремити її від усіх інших організацій.

Місцезнаходження юридичної особи визначається місцем її державної реєстрації. Що ж стосується конкретної адреси місцезнаходження, то це місцезнаходження (розміщення) її постійно діючого керівного органу (правління, дирекції тощо). Місцезнаходження зазначається в установчих документах юридичної особи.

Найменування юридичної особи повинно містити вказівку на її ор-ганізаційно-правову форму, а окремих юридичних осіб — також на ха рактер їх діяльності. Так, згідно із Законом України «Про банки та банківську діяльність» банки - це установи, функцією яких є кредитування суб єктів господарської діяльності та громадян за рахунок залучення коштів підприємств, установ, організацій; касове та розрахункове обслуговування народного господарства, виконання валютних та Інших банківських операцій. Тому такі організації в своєму найменуванні обов язково використовують термін «банк». Цей Закон в ст. 2 містить заборону для інших суб'єктів використовувати у своїх назвах термін «оанк» та похідні від нього словосполучення

Фірмове найменування (фірма) - це назва комерційної організації Фірмове найменування повинно містити організаційно-правову форму юридичної особи (підприємство, кооператив), предмет діяльності а також вказівки, необхідні для відокремлення юридичних осіб одного виду (спеціальне найменування). Не дозволяється включати в фіп-му позначення, які можуть ввести в оману.

Юридична особа може вибрати будь-яке фірмове найменування за умови, що воно не використовується кимось іншим

Стаття 90. Найменування юридичної особи

1. Юридична особа повинна мати своє найменування, яке містить інформацію про її організаційно-правову форму.

Найменування установи має містити інформацію про характер її діяльності.

Юридична особа може мати крім повного найменування скорочене

найменування.

2. Юридична особа, що є підприємницьким товариством, може мати комерційне (фірмове) найменування.

Комерційне (фірмове) найменування юридичної особи може бути зареєстроване у порядку, встановленому законом.

3. Найменування юридичної особи вказується в її установчих документах і вноситься до єдиного державного реєстру.

4. У разі зміни свого найменування юридична особа крім виконання інших вимог, встановлених законом, зобов'язана помістити оголошення про це в друкованих засобах масової інформації, в яких публікуються відомості про державну реєстрацію юридичної особи, таповідомити про це всім особам, з якими вона перебуває у договірних відносинах.

5. Юридична особа не має права використовувати найменування

іншої юридичної особи.

Стаття 93. Місцезнаходження юридичної особи

1. Місцезнаходженням юридичної особи є фактичне місце ведення діяльності чи розташування офісу, з якого проводиться щоденне керування діяльністю юридичної особи (переважно знаходиться керівництво) та здійснення управління і обліку.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]