Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
SP_practy4ni_zavdannia.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
16.09.2019
Размер:
363.52 Кб
Скачать

Практичне ситуаційне завдання 1.

Час на виконання завдання: 15 хв.

Критерії оцінювання: обґрунтована відповідь – 1 бал; неповна відповідь – 0,5 балів.

Запропонувати місії для відомих світових компаній

1.Мобільні ТелеСистеми (МТС) (www.mts.ru) - російська телекомунікаційна компанія, що надає послуги в Росії і країнах СНД під торговою маркою МТС. Компанія надає послуги стільникового зв'язку (у стандартах GSM і UMTS), послуги місцевого телефонного зв'язку, широкосмугового доступу в Інтернет, кабельного телебачення та супутні послуги, зокрема послуги з продажу контенту. Станом на 31 березня 2011 року компанія у всіх країнах своєї присутності обслуговувала понад 103 млн абонентів.

2. METRO Cash & Carry (www.metro.ua) - Лідер в області оптової торгівлі. METRO Cash & Carry почала свій розвиток в Україні у 2003 році з відкриття першого центру оптової торгівлі у Києві. З того часу інвестиції компанії у розвиток перевищують 476 млн. євро, а кількість робочих місць для українців, створених у 26 класичних магазинах METRO, двох "METRO базах" та головному офісі у Києві, нараховує 7 000. "МЕТРО Кеш енд Кері Україна" співпрацює з понад 1 300 українськими та міжнародними компаніями. 90% товарів мережа закуповує в українських виробників, дистриб'юторів та імпортерів.

3. ПАТ КБ «ПРИВАТБАНК» (www.privatbank.ua) – найбільший універсальний міжрегіональний Банк України, орієнтований перш за все на платіжні операції для населення і юридичних осіб усіх організаційно-правових форм. надає повний спектр якісних послуг по всіх сегментах фінансового ринку з обслуговування корпоративних та індивідуальних клієнтів. Основною стратегічною метою Банку є лідерство в Україні у наданні населенню і юридичним особам платіжних і інших банківських послуг при найкращих показниках дохідності.

4.MARY KAY (www.marykay.com) - компанія, що виробляє засоби по догляду за шкірою і декоративну косметику. MARY KAY намагається працювати для жінок. Компанія домагається цього, пропонуючи клієнтам якісну продукцію, відкриваючи нові горизонти для Незалежних Консультантів по красі і надаючи їм необмежені можливості кар'єрного зростання.

5. Sony Corporation (www.sony.com) - займається випуском побутової і професійної електроніки, ігрових консолей та іншої високотехнологічної продукції. Крім того, Sony є однією з найбільших у світі медійних компаній, володіючи звукозаписною маркою Sony Music Entertainment, кіностудіями Columbia Pictures і TriStars Pictures, а також повним архівом фільмів компанії MGM (спільно з компанією Comcast).

6. Ford Motor (www.ford.ua) - північноамериканська автомобілебудівна компанія, виробник автомобілів під марками «Ford», «Lincoln» і Mercury. Четвертий в світі виробник автомобілів за обсягом випуску за весь період існування; в даний час - третій на ринку США після GM і Toyota, і другий в Європі після Volkswagen.

Завдання: На основі короткої характеристики відомих світових компаній запропонувати місію для кожного підприємства (концепцію бізнесу). Обґрунтувати вибір.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]